Arafat: Avem aproape 2.700 de medici care din cauza problemelor de sănătate nu pot lucra cu bolnavii de COVID-19

Arafat: Avem aproape 2.700 de medici care din cauza problemelor de sănătate nu pot lucra cu bolnavii de COVID-19

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri că, din datele centralizate de autorităţi până în prezent, sunt 2.500 – 2.700 de medici care, din cauza problemelor de sănătate, nu pot fi implicaţi în tratarea pacienţilor de COVID-19.

El a fost întrebat de jurnalişti la Palatul Victoria în ce stadiu de realizare este „recensământul” cadrelor medicale, pentru a se stabili care sunt cei pe care autorităţile se pot baza în timpul pandemiei şi, totodată, care nu pot lucra din cauza problemelor de sănătate.

ADVERTISING

"A fost o parte din date primită, o parte este aşteptată. Există la acest moment, deci nu este niciun secret, un număr de medici care au apt condiţionat, care nu pot lucra cu COVID din cauza acestui certificat pe care îl au, şi există unii care sunt, pe bune, în concediu medical şi care urmează să se reintegreze în sistem după ce îşi revin, mai ales cei care sunt bolnavi de COVID.

ADVERTISING

Deci vorbim de aproximativ 2.500-2.700 de persoane care sunt în aceste două categorii", a declarat Raed Arafat.

Executivul Orban a adoptat joi noapte, printr-o hotărâre de guvern, deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Vezi articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇