Apelul lui Voiculescu: Perioada dintre Paștele Catolic și cel Ortodox va fi „proba unei generații”

Apelul lui Voiculescu: Perioada dintre Paștele Catolic și cel Ortodox va fi „proba unei generații”

Perioada dintre Paștele Catolic și cel Ortodox va fi „proba unei generații”, o perioadă în care cu un comportament responsabil putem salva vieți, spune ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dând de înțeles că aceasta este perioada critică în ceea ce privește pandemia.

Vald Voiculescu a spus, într-o conferință de presă, duminică, faptul că România intră într-o perioadă dificilă în privința pandemiei de COVID-19, care va reprezenta „proba unei generații”.

Voiculescu are vești rele din spitale: 167 de copii sunt internați cu COVID. Oameni sănătoși fac forme grave ale bolii, familii întregi

ADVERTISING

„Intrăm într-o perioadă - s-ar putea să vorbim chiar de perioada între Paștele Catolic și Paștele Ortodox - o perioadă care, probabil că va fi proba unei generații, cum – dacă vreți – bunicii noștri au fost și au dat proba generației lor în al Doilea Război Mondial, la fel cum o generație întreagă a fost impactată de ceea ce s-a întâmplat la Revoluție”, a spus Voiculescu.

El spune că doar dacă suntem solidari putem salva vieți.

„În perioada următoare vom vedea cât de solidari, cât de responsabili putem să fim. Dacă ne uităm la cifre, cu un comportament responsabil putem salva în perioada următoare mai mulți oameni decât au decedat la Revoluție.

ADVERTISING

Cu un comportament responsabil putem depăși o pandemie care ne costă pe noi toți, nu doar pe cei care se îmbolnăvesc, ci și pe cei care trebuie să aștepte să primească tratamentul medical de care au nevoie și pe cei care trebuie să respecte restricții și pe toată lumea sunt costuri semnificative. Avem șansa să trecem peste această pandemie dacă punem cu toții umărul”, a mai spus Voiculescu.

Citește pe Spotmedia:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇