Anthony Fauci anticipează o creştere a numărului de cazuri de COVID după Ziua Recunoştinţei

Anthony Fauci anticipează o creştere a numărului de cazuri de COVID după Ziua Recunoştinţei

Imunologul Anthony Fauci, personalitate ştiinţifică foarte respectată în SUA, a avertizat duminică împotriva unei puternice creşteri a curbei contaminărilor cu COVID-19 după sărbătorirea Zilei Recunoştinţei, marcată prin deplasări a milioane de americani prin ţară.

"În două sau trei săptămâni vom putea vedea un nou val adăugându-se la cel actual" de noi contaminări cu SARS-CoV-2, a avertizat directorul Institutului american de boli infecţioase Anthony Fauci la canalul ABC.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Cel puţin 1,1 milioane de persoane au luat avionul în SUA în ajunul sărbătoririi în familie a Zilei Recunoştinţei, la 26 noiembrie, un record de la începutul pandemiei în această ţară în martie, potrivit datelor agenţiei TSA, însărcinată să controleze securitatea în aeroporturi.

SUA au depăşit pragul de 250.000 de decese cauzate de COVID-19, înainte de Ziua Recunoştinţei

"Acest weekend cu toate aceste deplasări este într-adevăr neliniştitor pentru noi", a reiterat secretarul adjunct al sănătăţii, Brett Giroir, pe CNN.

"Spitalizările cunosc un vârf în prezent de aproape 95.000. Circa 20% dintre pacienţii din spitale au COVID-19, deci este o perioadă foarte periculoasă", a adăugat el.

Spitalizările din cauza COVID-19 au crescut astfel în 46 de state americane, precum Nevada, Ohio şi Pennsylvania, potrivit datelor publicate de Washington Post.

Anthony Fauci avertizează că va fi nevoie de mască şi de distanţare socială şi după vaccinarea împotriva Covid-19

Peste 13 milioane de cazuri

Ţara cea mai îndoliată în lume de epidemia de COVID-19, cu peste 266.000 de decese, SUA au depăşit vineri pragul a 13 milioane de cazuri, conform bilanţului întocmit de Universitatea Johns Hopkins.

În acest context, dr. Fauci a explicat că nu are în vedere o relaxare a recomandărilor de a nu călători sau restricţii suplimentare înainte de Crăciun.

Dr. Fauci: Un vaccin pentru Covid-19 este la orizont, dar va fi insuficient pentru eradicarea bolii

În California, noile restricţii au fost instituite în faţa creşterii numărului de cazuri: o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii a fost decretată la San Francisco, iar Los Angeles a interzis cea mai mare parte a adunărilor publice şi private începând de luni.

"Închideţi barurile şi păstraţi şcolile deschise", a sfătuit Anthony Fauci.

Avertismentul lui Anthony Fauci, pentru valul doi al pandemiei

Vaccinul ar fi ajuns în SUA deja

Imunologul a căutat totuşi să-şi asigure concetăţenii amintind că un vaccin va fi disponibil din decembrie pentru persoanele cu cel mai înalt risc de a dezvolta o formă gravă a maladiei.

Trebuie ca oamenii să ştie că "procesul de dezvoltare a acestui vaccin a fost făcut cu rigoare ştiinţifică. Securitatea nu a fost compromisă", a insistat el.

Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 a companiilor Pfizer şi BioNTech au sosit în SUA, importate din Belgia, au relatat duminică mai multe media americane.

SUA vor plăti Johnson & Johnson peste 1 miliard de dolari pentru un posibil vaccin împotriva COVID-19

Vaccinul Pfizer/BioNTech ar avea o eficienţă de 95% contra virusului.

"Este un vaccin capabil să salveze vieţi", a subliniat Brett Giroir. "În acest mod noi trebuie să învingem pandemia. Este lumina de la capătul tunelului", a adăugat el.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!