O nouă recomandare de la OMS, în contextul Covid: cât sport ar trebui să facem pe zi. Copiii, și mai mult decât adulții!

O nouă recomandare de la OMS, în contextul Covid: cât sport ar trebui să facem pe zi. Copiii, și mai mult decât adulții!
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Adulții ar trebui să facă cel puțin 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână, iar copiii și adolescenții o oră de exercițiu fizic pe zi, a transmis Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Recomandarea se referă inclusiv la femeile însărcinate și la proaspetele mămici.

Adulții ar trebui să facă minim 150 de minute de activitate fizică pe săptămână, vitală pentru sănătatea fizică și mentală în pandemie, transmite OMS, conform Reuters.

În cazul copiilor și al adolescenților, aceștia au nevoie în medie o oră de exercițiu fizic zilnic și de limitarea timpului în fața ecranelor.

ADVERTISING

„Creșterea activității fizice nu numai că ajută la prevenirea și gestionarea bolilor de inimă, a diabetului de tip 2 și a cancerului, dar reduce simptomele depresiei și anxietății, reduce declinul cognitiv, inclusiv Alzheimer și îmbunătățește memoria”, a spus Ruediger Krech, directorul OMS pentru promovarea sănătății.

Curățenia e tot un tip de mișcare

Statisticile arată însă că unul din patru adulți și patru din cinci adolescenți nu fac suficientă activitate fizică. Asta, deși au la dispoziție inclusiv tipuri de mișcare precum mersul pe jos, mersul cu bicicleta, grădinăritul sau curățenia.

ADVERTISING

Citește și Uite de ce chiar sunt importanți mușchii. N-are nicio legătură cu estetica

„A fi activ în fiecare zi este bine nu numai pentru corpul nostru, ci și pentru sănătatea noastră mentală”, a spus Fiona Bull, șefa departamentului de activitate fizică al OMS.

Femeile însărcinate și proaspetele mămici sunt incluse în recomandările de 150 până la 300 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână pentru adulți. Acest lucru aduce beneficii pentru sănătate atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș, a declarat și Juana Willumsen, ofițer tehnic al OMS. De exemplu, diabetul gestațional se reduce cu 30% în rândul femeilor care sunt active fizic în timpul sarcinii.

ADVERTISING

Vezi și Care este riscul de a te infecta cu Covid atunci când mergi la sală


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇