SUA au depăşit pragul de 250.000 de decese cauzate de COVID-19, înainte de Ziua Recunoştinţei

SUA au depăşit pragul de 250.000 de decese cauzate de COVID-19, înainte de Ziua Recunoştinţei

SUA au atins, miercuri, pragul de 250.000 de decese cauzate de COVID-19 de la începutul pandemiei, potrivit unui bilanţ difuzat de Universitatea Johns Hopkins.

Ţara, unde epidemia a înregistrat o recrudescenţă în ultimele săptămâni, este de departe cea mai afectată din lume de COVID-19, înaintea Braziliei şi a Indiei, relatează AFP.

Statele Unite au înregistrat în medie în fiecare zi peste o mie de decese în ultimele două săptămâni.

Confruntate cu o nouă accelerare a epidemiei, multe state şi metropole din SUA au reintrodus restricţii, în apropierea sărbătorii de Ziua Recunoştinţei, marcată de obicei de reuniuni de familie şi numeroase deplasări în toată ţara.

ADVERTISING

De exemplu, şcolile publice din metropola New York, care s-au redeschis după multe ezitări la sfârşitul lunii septembrie, se vor închide de joi după ce rata de cazuri pozitive pentru COVID-19 a atins 3%, relatează AFP.

"Am atins pragul de 3% de cazuri pozitive la teste: din păcate, acest lucru înseamnă că şcolile vor fi închise începând de joi, 19 noiembrie, ca măsură de precauţie", a scris miercuri pe Twitter primarul Bill de Blasio.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇