Ai avut Covid și ai rămas cu sechele? Un program gratuit te ajută să respiri din nou mai bine

Ai avut Covid și ai rămas cu sechele? Un program gratuit te ajută să respiri din nou mai bine

Mulți dintre cei care au suferit de COVID-19 au rămas cu sechele respiratorii. Pentru a-i ajuta pe aceștia, fizioterapeutul Alexandru Ilie a creat un program gratuit.

„După cum știm cu toții, situația actuală ne-a schimbat tuturor modul de a trăi și de a ne raporta la ceea ce este important pentru fiecare dintre noi.

Centrul de fizioterapie asistată online RestartiX a apărut tocmai datorită imposibilității de a mai putea merge la cabinetele de fizioterapie clasice, vrând astfel să fim mai aproape de oameni să îi ajutăm să își îmbunătățească sănătatea coloanei vertebrale chiar din confortul casei lor prin programe de fizioterapie asistate online", se arată într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Astfel, RestartiX Respirator Online este un program de 30 zile gratuit, de îmbunătățire a sistemului respirator care să fie disponibil pentru toți cei care au fost afectați de acest virus.

„Kinetoterapia respiratorie este o metodă terapeutică bazată pe dovezi demonstrate științific și susținute de specialiști în recuperare medicală, pneumologie și cardiologie. Programul RestartiX Respirator se adresează pacienţilor afectați de COVID-19, de alte afecțiuni bronhopulomare cu dispnee (greutate în respiraţie) sau simpla senzație de oboseală apărută după un efort minim”, a declarat Alexandru Ilie.

ADVERTISING

Respirația este un proces ce implică peste 12 mușchi în mod direct care, odată cu instalarea unei afecțiuni pulmonare, își scad capacitatea funcțională. Prin urmare, Programul Respirator Online are ca scop să îmbunătățească această capacitate respiratorie antrenând musculatura implicată în procesul respirator.

Printre beneficiile pe care le oferă gimnastica respiratorie regăsim câteva aspecte foarte importante pentru sănătatea organismului nostru:

  • Îmbunățește circulația sângelui în organism;
  • Crește capacitatea de efort a organismului;
  • Reduce durerile de spate (lombare);
  • Reduce stările de depresie.
ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇