Virgil Popescu: Am decis să nu mai continui ca ministru al Energiei

Virgil Popescu: Am decis să nu mai continui ca ministru al Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că a decis să nu mai continue în funcția pe care a ocupat-o timp de 3 ani și jumătate.

Virgil Popescu scrie, marți seara, pe Facebook, că se încheie o perioadă tumultuoasă, intensă și plină de provocări pentru el.

„Am decis să nu mai continui ca ministru al Energiei.

Vreau să le mulțumesc tuturor pentru suportul pe care mi l-au acordat pe parcursul a peste 3 ani și jumătate: președintele Klaus Iohannis, președintele PNL Nicolae Ciucă, colegii de partid, de la centru și liberalii mehedințeni, echipa din minister, colegii din Guvern și Parlament, colaboratori, parteneri din UE, parteneri din SUA, parteneri internaționali și cetățeni.

ADVERTISING

A fost o perioadă intensă, plină de provocări în domeniul energiei, am trecut prin cea mai cruntă criză energetică, război la granițe, dar trecut cu bine.

Cu toate acestea, am dus înainte proiecte majore și cu impact foarte mare (dezvoltarea programului nuclear - unitățile 3 și 4, SMR), parteneriatul Romgaz - Petrom pentru extragerea gazelor din Marea Neagră, investițiile CEO, construcția viitoarei centrale de la Mintia, atragerea investițiilor din Fondul pentru Modernizare, din PNRR și multe altele”, spune Virgil Popescu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acesta precizează că are încredere că toate proiectele începute vor fi duse la final de viitorul ministru, cu sprijinul prim-ministrului, pentru că „România trebuie și va fi independentă energetic”.

Popescu promite că va fi aproape de viitorul ministru și îi va oferi sprijinul dacă i-l va cere.

Se încheie o perioadă tumultuoasă, intensă și plină de provocări pentru mine. Am decis să nu mai continui ca ministru al...

Publicată de Virgil Popescu pe Marţi, 13 iunie 2023

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat mai devreme azi că liberalii au cedat UDMR un minister (al Energiei), iar acum şi PSD urmează să cedeze un portofoliu (probabil Sănătatea).

ADVERTISING

„Noi am oferit Ministerul Energiei. Dacă doresc, pot să ia Sănătatea (care este la PSD)”, a completat Ciucă.

"Noi vom vota două formule: o formulă cu UDMR în care PNL cedează Ministerul Energiei şi o formulă fără UDMR, în care avem cele două partide în coaliţie", a mai declarat Ciucă, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇