Mass Global Energy a devenit proprietarul termocentralei Mintia și promite investiții de 1 miliard de euro

Mass Global Energy a devenit proprietarul termocentralei Mintia și promite investiții de 1 miliard de euro

Mass Global Energy a devenit proprietarul Termocentralei Mintia, după ce, marţi, a achitat restul de 81 de milioane de euro din preţul la care aceasta a fost valorificată, informează compania Expert Insolvenţă, în calitate de administrator judiciar al Societăţii Complexul Energetic Hunedoara.

Termocentrala Mintia a fost valorificată la 100% din valoarea sa de piaţă, respectiv echivalentul în lei al sumei de 91.236.832,87 de euro, din care 10 milioane achitaţi de cumpărător ca garanţie de participare la licitaţia publică ce a avut loc în data de 26 august 2022, iar restul ieri.

ADVERTISING

Termocentrala a aparţinut Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA, care, aflată în procedură de insolvenţă, a valorificat-o în cadrul unei licitaţii publice.

Cea mai mare tranzacție din insolvență din acest an

Tranzacţia este una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc, în special pentru zona de nord-vest a ţării, şi totodată cea mai mare tranzacţie din insolvenţă de anul acesta.

În următorii ani, termocentrala va trece printr-un proces amplu de dezvoltare ce implică investiţii de peste 1 miliard de euro şi locuri noi de muncă pentru locuitorii din zonă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a scris pe Facebook că: „Noul proprietar va face investiții de peste 1 miliard de euro, iar Ministerul Energiei, în calitate de acționar, a impus ca până la 31 decembrie 2026 să finalizeze proiectul. Totodată, deși inițial investiția urma să fie pentru realizarea unei capacități energetice noi cu o putere instalată de minimum 1.290 MW, noul proprietar a stabilit deja soluția tehnică pentru o putere de 1700 MW.”

Întâlnire cu prefectul și cu primarul din Deva

Reprezentanţii companiei Mass Global Energy Rom s-au întâlnit și cu prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, după semnarea contractului de achiziţie a producătorului de energie electrică.

ADVERTISING

„Se va realiza o investiţie care implică tehnologii de ultimă generaţie, iar în parteneriat cu unele dintre cele mai mari companii care pun la dispoziţie componente şi echipamente inovatoare pentru sistemul energetic se va dezvolta întreaga infrastructură energetică. Astfel, se va realiza exact ceea ce s-a comunicat iniţial, faptul că Termocentrala Mintia nu va fi vândută la fier vechi, iar în locul acesteia se realizează o investiţie care va produce energie”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Hunedoara, citat de Agerpres

Cine este Mass Group

În luna septembrie 2022, Ahmad Ismail Saleh, președintele MAS Group, a venit în România pentru a da asigurări referitoare la bunele intenții și pentru a prezenta viitoarea investiție de un miliard de euro într-o centrală nouă pe gaze la Mintia.

“De îndată ce vom primi autorizațiile necesare, suntem gata să pornim investiția. Avem două companii de top, Siemens și GE, cu care avem parteneriate și sunt gata să livreze echipamentele necesare. Valoarea totală a investiţiei în acest proiect este de un milliard de euro.

În timpul lucrărilor, avem nevoie de 600 de persoane din zonă, ca viitori angajați. În timpul operării, avem nevoie de 200-250 de oameni”, spunea Ahmad Ismail Saleh.

Citeşte mai departe Mass Global Energy a devenit proprietarul termocentralei Mintia. Investiția va depăși 1 mld. euro pe Curs de Guvernare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇