România ar putea scăpa de MCV anul acesta, dacă totul merge bine - oficial UE

România ar putea scăpa de MCV anul acesta, dacă totul merge bine - oficial UE

România ar putea scăpa de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) dacă totul merge bine, a anunțat vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova. Președintele PNL, Ludovic Orban, a transmis că vestea primită reprezintă o recunoaștere a efortului Guvernului.

„Dacă totul merge bine, anul acesta (…). Mecanismul ar putea fi încheiat, iar anul viitor România ar putea fi pentru prima dată evaluată numai în contextul raportului privind statul de drept, ca toate celelalte state membre”, a spus Jourova.

ADVERTISING

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că anunțul făcut de vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, reprezintă „o recunoaștere a efortului și a angajamentului Guvernului PNL, precum și a actualei coaliții de guvernare, de îndreptare a legilor justiției promovate de PSD în perioada 2017-2019 și oprite prin Referendumul pentru justiție din 2019 inițiat de presedintele Klaus Iohannis”.

„Am transmis astăzi (miercuri – n.r.), în cadrul videoconferinţei cu vicepreşedintele Comisiei Europene, că România este pe un drum bun în privinţa respectului faţă de statul de drept, iar Guvernul format de noua coaliţie are o poziţie clară de toleranţă zero faţă de corupţie”, a spus Orban.

ADVERTISING

Acesta a mai spus că guvernanții sunt preocupaţi să asigure, prin dezbatere publică, parlamentară, o îmbunătăţire substanţială a legislaţiei şi a cadrului general de organizare şi funcţionare a întregului sistem de justiţie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇