UDMR obține înființarea unui minister al Familiei, după modelul din Ungaria

UDMR obține înființarea unui minister al Familiei, după modelul din Ungaria

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă, după o ultimă rundă de negocieri cu PSD şi PNL, că a fost pus la punct acordul politic pentru înfiinţarea coaliţiei şi anunţă că două noi ministere vor fi înfiinţate, unul pentru turism şi antreprenoriat, iar celălalt pentru familie şi tineret.

Publicitate

„Avem acordul politic pentru funcţionarea coaliţiei, deci totul este pregătit, majoritatea, program de guvernare, structură de guvern pentru a exista un guvern începând de joi, cum se vor numi exact nu ştiu, dar va fi ministerul turismului şi antreprenoriatului, aşa am stabilit, dar s-ar putea să fie o schimbare de ordine, vom vedea, şi ministerul familiei şi tineretului, în mare aşa am stabilit.

Şi aici s-ar putea să intervină o schimbare, dar important este că un minister nou se creează în zona economică mai ales pentru IMM-uri şi pentru turism, două sectoare importante, şi un minister se creează pe partea socială, familie şi tineret.

Publicitate

Tinerii au cerut să fie scoşi de la sport fiindcă e mai bine, aşa au crezut ei, şi noi am acceptat acest lucru şi oricum, dacă e să vorbim de sprijinirea familiilor, atunci tinerii mai degrabă intră acolo decât la sport.

Avem probleme demografice la care trebuie să găsim politici publice, care dau rezultate pe termen lung, nu de la un an la altul, şi de aceea noi am iniţiat, am susţinut, susţinem în continuare un minister al familiei, fiindcă altfel nu ai cum să rezolvi problema demografiei”, a declarat liderul UDMR duminică după amiază.

Acesta a menţionat că nu au fost stabilite încă denumirile celor două ministere, precizând că UDMR susţine înfiinţarea acestora.

Guvern minoritar nu vom avea”, a adăugat Kelemen. 

Întrebat dacă cele trei formaţiuni vor merge la consultările de la Cotroceni cu o singură propunere pentru funcţia de prim-ministru, liderul maghiar a răspuns: „Asta se va contura mâine dimineaţă, dar sunt convins că da, altfel nu are rost să mergem împreună, dacă mergem împreună, mâine la ora 12, atunci înseamnă că avem o singură propunere pentru funcţia de prim-ministru”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇