Ciucă anunță finalul negocierilor politice: Vom avea o formulă unică de premier

Ciucă anunță finalul negocierilor politice: Vom avea o formulă unică de premier

PNL, PSD și UDMR au finalizat, duminică, negocierile și vor merge la consultările de luni de la Cotroceni cu o formulă unică de prim-ministru, a anunțat premierul propus Nicolae Ciucă.

”Am finalizat toate activităţile care vizau formarea Guvernului, suntem în măsură să mergem luni  cu o propunere de premier. Am convenit să avem o propunere unică de premier. În momentul de faţă am lucrat cu cele două variante, atât cu o formulă de premier PSD, cât şi cu premier PNL. Urmează ca până mâine dimineaţă să convenim şi formula unică de premier”, a anunţat Ciucă.

ADVERTISING

El a precizat că există două liste de ministere în funcţie de premier, care vor fi comunicate luni, când va exista decizia pentru funcţia de premier.

Transporturile, Finanţele şi Secretariatul General rămân la partidul care nu are premier, dar exisă în discuţie şi varianta ca titularii acestora să se schimbe odată cu schimbare premierului.

S-au împărțit și funcțiile din eșalonul doi

PSD va avea 42 de secretari de stat în Guvern, în timp ce PNL va avea 34, UDMR alegându-se cu 8 secretari de stat, conform ponderii din Parlament.

ADVERTISING

Liberalii pierd, astfel, 13 secretari de stat. Se vor face schimbări şi în comisiile parlamentare, după ce se va oficializa noua majoritate din Legislativ.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇