Senatorii juriști fac o nouă şedinţa pentru a analiza comportamentul Dianei Şoşoacă. Din cauza ei, YouTube amenință că închide pagina Senatului

Senatorii juriști fac o nouă şedinţa pentru a analiza comportamentul Dianei Şoşoacă. Din cauza ei, YouTube amenință că închide pagina Senatului

Comisia Juridică a Senatului va face o nouă ședință pentru a analiza comportamentul Dianei Şoşoacă. Cea de azi a fost suspendată, după ce senatorul vizat a făcut scandal în fața ușii, pentru că nu putea să intre fără mască.

„Se va ţine o nouă şedinţă. Voi informa conducerea Senatului cu privire la situaţia petrecută astăzi. Am fost puşi în imposibilitatea de a derula şedinţa, de a da curs solicitării Biroului Permanent şi, împreună cu conducerea Senatului, vom decide care este modalitatea parlamentară de a derula această şedinţă”, a declarat, marţi, preşedintele comisiei, Iulia Scântei.

ADVERTISING

Ea a precizat că dacă au fost încălcate prevederi legale se vor aplica sancţiuni.

Întrebată despre plângerea penală pe care Diana Şoşoacă a spus că i-o va înainta pentru că nu i s-a permis "dreptul la apărare", Scântei a răspuns:

"Regret! Este opţiunea domniei sale. (…) Regret pentru domnia sa, dar în Parlamentul României trebuie să respectăm legea".

Diana Șosoacă fusese chemată azi să dea explicații în fața colegilor juriști după ce a fost reclamată de PNL că nu respectă regulamentul Parlamentului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Senatul avertizat de YouTube cu închiderea paginii

Totodată, Iulia Scântei a declarat că cei care gestionează canalul YouTube au avertizat Senatul că vor închide pagina instituţiei dacă mesajele care instigă la nepurtarea măştii vor continua.

Un prim pas va fi ştergerea înregistrărilor video cu declaraţiile cu acest tip de mesaj ale Dianei Şoşoacă.

"Pagina YouTube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii. (…)

ADVERTISING

Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului. A fost un termen scurt, acordat de ei, cu titlu de preaviz.

S-a explicat şi motivul pentru care vor fi şterse şi că repetarea postării pe canalul YouTube a acestor mesaje video, care instigă la nepurtarea măştii, vor fi interzise cu desăvârşire, inclusiv pagina Senatului, dacă nu se va conforma", a precizat Iulia Scântei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇