Șefii Parlamentului îi solicită oficial lui Orban să spună ce măsuri se iau pentru organizarea alegerilor și deschiderea noului an școlar

Șefii Parlamentului îi solicită oficial lui Orban să spună ce măsuri se iau pentru organizarea alegerilor și deschiderea noului an școlar

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au trimis luni premierului Ludovic Orban o scrisoare prin care îi cer să prezinte un raport cu măsurile pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Totodată, aceștia solicită ca premierul să prezinte măsurile pentru organizarea, în bune condiţii, a alegerilor pentru administraţia publică locală, dar şi pentru deschiderea noului an şcolar.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„În contextul lipsei de predictibilitate a politicilor Guvernului pe care îl conduceţi, a declaraţiilor contradictorii ale miniştrilor dumneavoastră cu privire la măsurile pe care urmează să le luaţi pentru limitarea impactului economic şi social al epidemiei cu SARS-CoV-2 şi a stării de incertitudine care caracterizează vieţile tuturor românilor pe perioada acestei guvernări, vă solicităm să prezentaţi un raport, care să fie dezbătut cu prioritate, cu privire la măsurile pe care urmează să le întreprindeţi pentru limitarea răspândirii virusului.

De asemenea, vă solicităm să precizaţi care este planul de măsuri concrete pentru organizarea, în bune condiţii, a alegerilor pentru administraţia publică locală, dar şi pentru deschiderea noului an şcolar 2020 – 2021„, se arată în scrisoare.

Ciolacu acuză PNL că nu arată românilor că alegerile nu reprezintă un risc

Marcel Ciolacu spune că PNL a intrat în campanie electorală înainte de a convinge românii că alegerile locale pot fi organizate fără riscuri.

„Doar vorbele nu mai ajung! Românii nu au cum să creadă o guvernare care a pierdut total controlul pandemiei şi pune carul înaintea boilor. PNL a intrat în campanie electorală înainte de a convinge românii că alegerile locale pot fi organizate fără riscuri.

Se chinuie să încropească alianţe politice în loc să se alieze cu cetăţenii pentru a depăşi vârful pandemiei. Iar începerea în siguranţă a şcolii ar fi un bun exemplu că Guvernul poate organiza şi alegerile. Din păcate, n-au o strategie serioasă, doar bâlbele miniştrilor care se bat cap în cap.

De aceea, împreună cu preşedintele Senatului, Robert Cazanciuc, am scris astăzi premierului Orban că trebuie să vină în Parlament să ne arate cum poate stăpâni pandemia. Altfel, Guvernul PNL riscă alegerile, şcoala şi întreaga economie„, a scris Ciolacu, pe Facebook.