Măsuri anti-COVID discutate de Guvern: Distanțare pe plajă chiar și pentru cei din aceeași familie, mască obligatorie în aer liber, dacă e aglomerație

Măsuri anti-COVID discutate de Guvern: Distanțare pe plajă chiar și pentru cei din aceeași familie, mască obligatorie în aer liber, dacă e aglomerație

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că sunt în analiză mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Printre ele, premierul a enumerat limitarea programului pentru terase şi cluburi, respectarea regulilor de distanţare pe plajă pentru toţi cei care sunt acolo, indiferent dacă fac parte din aceeaşi familie şi obligativitatea purtării măştii în aer liber, în spaţiile aglomerate.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Orban a subliniat însă că încă nu a fost luată o decizie definitivă legată de aceste măsuri.

“Există mai multe măsuri în analiză, limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanţare pe plajă indiferent…E foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu şi atunci putem impune respectarea normelor de distanţare pentru toţi cei care sunt pe plajă.

De asemenea, am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, cu mai mulţi reprezentanţi din comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, care mi-au spus că sunt locuri chiar şi în aer liber, într-o piaţă sau faleză, unde din cauza aglomeraţiei există un risc de răspândire şi discutăm şi posibilitatea de a impune obligativitatea purtării măştii în astfel de spaţii foarte aglomerate”, a declarat premierul Ludovic Orban, de la sediul PNL.

El a arătat că săptămânal are loc o întâlnire cu miniştrii şi cu reprezentanţii instituţiilor de control în care se analizează raportul fiecărei entităţi şi se stabileşte planul de măsuri pe săptămâna următoare.

Citește și: