Monica Anisie, despre scenariile începutului de an școlar: Avem un draft de protocol sanitar pentru școli (Video)

Monica Anisie, despre scenariile începutului de an școlar: Avem un draft de protocol sanitar pentru școli (Video)

Elevii și părinții vor afla cât de curând cum pregătesc autoritățile începerea noului an școlar și universitar, promite Monica Anisie, ministrul Educației.

Anisie a vorbit, marți, într-o intervenție la Digi24, despre cele trei scenarii, dar nu a dat niciunul ca fiind bun de aplicat. Scenariul începerii școlii va fi anunțat doar după ce Ministerul Sănătății își va da acordul asupra normelor sanitare ce trebuie respectate.

„În spațiul public au fost menționate acele scenarii. Într-adevăr, avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic, însă cu respectarea strictă a unor măsuri igienico-sanitare impuse de Ministerul Sănătății.

ADVERTISING

Există un alt scenariu hibrid, atunci când unii elevi sau studenți vor fi în sala de clasă, iar ceilalți vor urmări cursurile de acasă, urmând ca aceștia să facă o rotație săptămânile viitoare, depinde  de ceea ce Ministerul Sănătății ne va spune.

Și în ultimul scenariu am prevăzut situația  în care să învățăm online în continuare, cursurile să fie desfășurate de acasă -asta numai și numai în cazul în care situația epidemiologică o va impune”, a declarat Monica Anisie.

La Ministerul Educației a ajuns un draft de protocol sanitar pentru școli, care a fost luat în discuție în grupul de lucru al părinților, elevilor și sindicatelor.

ADVERTISING

„Ministerul Sănătății a trimis către Ministerul Educației un ghid, un protocol sanitar i-aș spune, și acum suntem în lucru, în așa fel încât să definitivăm din punct de vedere educațional și sanitar aceste măsuri pentru începerea anului școlar și universitar 2020-2021.

Nu știm exact când anume putem să ne pronunțăm asupra acestor scenarii, ele sunt în lucru, dar cred că trebuie să facem acest lucru cât mai repede pentru a se pregăti și autoritățile publice locale de a lua măsurile necesare privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor”, a precizat ministrul Educației.

ADVERTISING

Întrebată despre cum vor arăta cursurile, Monica Anisie nu a dat un răspuns clar, a spus numai că elevii și studenții trebuie să fie în siguranță.

„Cei mai în măsură să spună aceste lucruri sunt reprezentanții Ministerului Sănătății pentru că de acolo trebuie să primim toate aceste răspunsuri la întrebări, dar trebuie să punem pe primul plan sănătatea copiilor, a cadrelor didactice. Atunci când vor reveni în spațiul școlii, trebuie să se simtă cu toții în siguranță”, a răspuns Anisie.

Tabletele pentru elevi ar trebui să ajungă în școli până pe 10 septembrie, a mai spus ministrul, care a precizat că în cazul în care școala va începe exclusiv online va găsi soluții împreună cu ministrul Muncii și pentru copiii care vor sta acasă, și pentru părinții lor.

Citiți și: Monica Anisie încă nu știe când și cum va începe noul an școlar, dar anunță că profesorii vor fi obligați prin lege să predea online

Monica Anisie: Tabletele pentru elevi ar trebui să fie în școli pe 10 septembrie. Dar nu garantează cu demisia


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇