Orban nu vrea să impună noi restricții. S-ar putea amâna alegerile locale?

Orban nu vrea să impună noi restricții. S-ar putea amâna alegerile locale?

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, de la Constanța, că nu vrea să se ajungă la noi restricții în contextul pandemiei.

Asta în condițiile în care avem din ce în ce mai multe cazuri noi de coronavirus și, deja, sunt două localități în carantină.

1.112 cazuri noi de coronavirus în România, un nou record. Peste 2.000 de pacienți COVID în izolare instituționalizată sau în carantină la domiciliu (Infografice)

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Nu vrem să ajungem la noi restricții. Nu vrem să luăm măsuri cu efecte negative pentru economie, dar asta depinde și de oameni și dacă respectă regulile sanitare. Dacă crește numărul de români care cred în virus și respectă regulile sanitare”, a spus premierul Ludovic Orban, aflat într-o vizită la șantierul de Reabilitare a Cazinoului Constanța.

Deocamdată ne gândim la toate mijloacele posibile pentru a limita răspândirea virusului

Ludovic Orban
https://www.facebook.com/guv.ro/videos/301578367757133

Ce spune despre alegeri

Totodată, prim-ministrul a spus că este prematur să vorbim despre o posibilă amânare a alegerilor locale.

Alegerile locale urmează să se desfăşoare în data de 27 septembrie.

”E prematur să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor. Vom face o evaluare epidemiologică a fiecărei activităţi în campania electorală.

Putem face campanie care să evite adunările, se poate face campanie în spații deschise, pe media, online. Se pot organiza secțiile astfel încât să nu existe risc de transmitere. Dar deocamdată, la acest nivel de număr de cazuri diagnosticate pozitiv, încă nu ne gândim la așa ceva”, a mai spus șeful liberalilor.

Citește și:

România e pe locul 2 în UE la numărul de cazuri noi de COVID-19. Ne întrece doar Spania, cu o populație dublă

Pentru prima dată, INSP trage un semnal de alarmă cu privire la epidemia de Covid-19

Noile criterii de carantinare și izolare. Cine și când trebuie să stea în spital

A.D.