Scenariul liderului UDMR: Armistițiu doar trei luni, refacerea alianței la începutul anului viitor

Scenariul liderului UDMR: Armistițiu doar trei luni, refacerea alianței la începutul anului viitor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că susține ideea unui guvern minoritar susținut de forțele parlamentare în baza unui armistițiu pe termen scurt.

„Eu cred că s-ar putea merge pe varianta propusă de Nicolae Ciucă un armistițiu în următoarele trei luni de zile”, a declarat liderul UDMR, la Aleph News.

Kelemen Hunor a explicat de ce este vorba despre o perioadă atât de scurtă. În prima parte a anului viitor PSD va fi nevoit să ia o decizie și, dacă nu depune o moțiune de cenzură, trebuie să intre la guvernare.

ADVERTISING

Termenul de câteva luni este necesar pentru refacerea încrederii între foștii parteneri de guvernare.

„Se poate trece peste multe afirmații în politică... Cu timpul se poate (despre refacerea alianței- n.r.), trebuie să lași o perioadă de timp”, a adăugat politicianul.

Președintele UDMR a dezvăluit de ce nu a susținut guvernul propus de Dacian Cioloș: liderul USR nu l-a contactat pe această temă!

„Dacă nu mă cauți, nu mă întrebi... a fost doar o întâlnire în trei... apoi m-a sunat de ziua mea și mi-a spus la mulți ani... cred că avea impresia că dacă liberalii acceptă, acceptăm și noi”, a dezvăluit Kelemen Hunor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇