Ciucă vrea armistițiu, Cioloș în guvern: USR, PNL și UDMR nu sunt adversari, ci parteneri (Video)

Ciucă vrea armistițiu, Cioloș în guvern: USR, PNL și UDMR nu sunt adversari, ci parteneri (Video)

Florin Cîțu a anunțat de la sediul PNL că premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis o ofertă de armistițiu liderilor partidelor parlamentare, pentru a obține, pe o perioadă limitată, susținerea pentru guvernul minoritar.

Primul care i-a răspuns a fost Dacian Cioloș, care a evitat să vorbească despre declarația lui Cîțu și s-a referit strict la documentul semnat de Nicolae Ciucă.

Liderul USR spune că în continuare consideră PNL și UDMR parteneri, astfel că nu vede necesitatea unui armistițiu. În plus, Cioloș reiterează că nu e nevoie de astfel de discuții cât timp USR e gata să revină în coaliție, odată ce guvernul nu va mai fi condus de Cîțu.

ADVERTISING

”Din punctul USR de vedere, România are nevoie acum de o majoritate și nu de un armistițiu. O astfel de majoritate e posibilă de data aceasta. În plus, pentru USR, PNL și UDMR nu sunt adversari, noi considerăm că suntem parteneri.

E posibil ca USR să facă parte dintr-un guvern condus de Nicolae Ciucă, dar e important să renunțăm la tergiversări, care prelungesc inutil discuțiile, să ne punem la masă și să găsim soluții”, a spus Cioloș.

Președintele USR, Dacian Cioloș, declarații de presă

Președintele USR, Dacian Cioloș, declarații de presă

Publicată de USR PLUS pe Marţi, 26 octombrie 2021

Florin Cîțu a anunțat marți că soluția la criză politică pe care a agreat-o a fost ca premierul desemnat, generalul în rezervă Nicolae Ciucă, să trimită un document către liderii partidelor politice, prin care să semneze un armistițiu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cîțu a precizat, în fața jurnaliștilor, că ”armistițiul nu se face între prieteni, se face între dușmani” și se așteaptă ca cei de la USR și PSD să îl semneze, dacă vor să dea dovadă de responsabilitate.

Potrivit documentului obținut de SpotMedia.ro, armistițiul semnat de Ciucă vorbește de ”un blocaj sever” în tentativele sale de a forma un nou guvern, dar promite că va face ”eforturi stăruitoare, până în ultimul moment”.

Așa că face apel la ”conștiința de români, patriotismul și rațiunea” liderilor partidelor și parlamentarilor.

ADVERTISING

Ciucă le explică, din experiența sa militară, ce înseamnă armistițiu.

”Știu din experiența mea profesională că armistițiul se discută și se convine nu între prieteni, ci între adversari, între grupuri cu orientări și interese uneori profund divergente. Un armistițiu nu este înfrângere și nici victorie, nu e abandon și nici supunere. Un armistițiu este un demers rațional și moral, care dă o șansă bunei înțelegeri, având în vedere interesele generale, mai importante decât cele ale fiecărei părți”, explică Ciucă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇