Cîţu spune că Ciucă nu are mandat flexibil. Continuă discuţiile doar pentru guvern minoritar

Cîţu spune că Ciucă nu are mandat flexibil. Continuă discuţiile doar pentru guvern minoritar

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a subliniat, marţi, că nu există o flexibilizare a mandatului premierului desemnat Nicolae Ciucă în privinţa formării guvernului.

El a menționat că vor continua discuţiile atât cu USR, cât şi cu ceilalţi parlamentari însă doar pentru un guvern minoritar PNL – UDMR, cu susţinere în Parlament.

"Nu există o flexibilizare a mandatului, nu ştiu despre ce întâlnire vorbiţi. Dacă exista o flexibilizare, se poate face doar în BPN. Nu a fost niciun BPN până acum, aşa că rămâne cum am stabilit", a afirmat Cîţu, la sediul PNL, întrebat dacă după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis s-a flexibilizat mandatul premierului desemnat.

ADVERTISING

El a mai spus că nu este programată nicio şedinţă a conducerii PNL şi vor continua discuţiile pentru formarea guvernului.

"Nu facem astăzi niciun BPN. Ca atare, ne uităm la opţiuni. Ne gândim şi vom continua discuţiile atât cu USR, cât şi cu ceilalţi parlamentari din Parlamentul României, pentru a vedea care sunt condiţiile în care ar putea susţine un guvern minoritar", a adăugat liderul PNL.

În legătură cu posibilitatea ca liberalii să cedeze anumite ministere PSD pentru a susţine Guvernul, Cîţu a replicat: "Din discuţiile pe care le-a avut premierul desemnat Nicolae Ciucă cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a reieşit această concluzie".

ADVERTISING

"Oficial, către noi nu a fost această poziţie, deci nu pot să comentez. Nu pot să comentez nimic ce nu a fost prezentat, dar în acest moment avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL - UDMR, cu susţinere în Parlamentul României. Fac apel din nou la responsabilitate", a mai spus Cîţu.

Rafila spune ca PSD ar trebui să intre la guvernare şi nu vrea doar Ministerul Sănătății

Ciolacu: Absolut toate variantele sunt în discuţie

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, referindu-se la alcătuirea unui nou guvern, că ''absolut toate variantele sunt în discuţie''.

ADVERTISING

Întrebat, la sediul central al PSD, dacă exclude susţinerea unui guvern minoritar sau dacă social-democraţii vor intra la guvernare, Ciolacu a spus: "Haideţi să ajungem la acea discuţie. Absolut toate variantele sunt în discuţie".

El a adăugat că Florin Cîţu "uită" că nu poate negocia cu PSD, "deoarece are o decizie internă a partidului că nu poate negocia cu PSD".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇