Rafila spune ca PSD ar trebui să intre la guvernare şi nu vrea doar Ministerul Sănătății

Rafila spune ca PSD ar trebui să intre la guvernare şi nu vrea doar Ministerul Sănătății

Deputatul Alexandru Rafila susţine că intrarea PSD la guvernare, într-o formulă de guvern tehnic, ar duce la rezolvarea actualei crize politice şi sanitare.

El a fost întrebat, luni seara, la Antena 3, dacă un guvern PNL-PSD-UDMR este o soluţie pentru România, cu intrarea efectivă la guvernare a social-democraţilor.

”Ar trebui să fie. Această variantă absolut rezonabilă, în care ai un guvern tehnic. Cred că de sărbători am putea să discutăm de faptul că suntem la lumină. Lucrul care este cel mai important, de departe, este că situaţia de acum nu se va mai repeta”, a explicat deputatul PSD viziunea sa.

ADVERTISING

PSD nu vrea doar Ministerul Sănătății

Parlamentarul PSD a afirmat că ”rămâne de văzut dacă va exista o formulă care să ducă PSD la guvernare, iar dacă acest lucru se va întâmpla, în mod evident, PSD îşi va nominaliza reprezentanţii la ministere”.

Rafila a menţionat că PSD nu poate prelua doar Ministerul Sănătăţii, în condiţiile actualei crize.

”PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătăţii într-un moment atât de greu, pentru că un minister al Sănătăţii izolat al PSD este în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile. Gândiţi-vă că domnul Vîlceanu e la Ministerul de Finanţe şi asta spune tot. Spune clar că Ministerul Sănătăţii ar fi boicotat în activitate prin acţiunea domnului Vîlceanu, pentru că dânsul face parte din echipa câştigătoare”, a subliniat Rafila.

ADVERTISING

”O lună de solidaritate națională”

Alexandru Rafila a pledat pentru ”o lună de solidaritate naţională pentru a controla această pandemie”.

”Luna asta de solidaritate pe care o propun o propun din îngrijorare și pentru faptul că, dacă facem efortul ăsta, scăderea de pe platou va fi evidentă, pe de o parte. Ăsta e un mare beneficiu, pentru că mai ușurezi spitalele și n-o să fie la fel de multe decese.

În al doilea rând, construim imunitatea. Imunitatea se construiește în două feluri acuma. Dacă elanul ăsta legat de vaccinare reușește să ne țină până la jumătatea lunii decembrie, să putem să vaccinăm încă 3-4 miloane de persoane, plus cei care au trecut prin infecție (există un raport de 1 la 5 între cazurile diagnosticate și cele nediagnosticate, care fac forme ușoare), o să ajungem probabil, spre sfârșitul acestui an, dacă ne ținem serios de treabă, undeva aproape de imunitatea colectivă, în jur de 70% poate și mai mult", a estimat Rafila

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇