Cîțu e de neclintit - guvern minoritar sau anticipate: Dacă interesul celor de la PSD și USR e să distrugă PNL, eu nu voi permite așa ceva

Cîțu e de neclintit - guvern minoritar sau anticipate: Dacă interesul celor de la PSD și USR e să distrugă PNL, eu nu voi permite așa ceva

Florin Cîțu a avut, luni, o discuție cu Nicolae Ciucă, unde premierul desemnat i-a prezentat evoluția negocierilor pentru formarea și susținerea Guvernului.

Deși Ciucă nu a obținut până acum nici susținerea PSD, nici a USR, ceea ce înseamnă că nu are cum să strângă voturile necesare pentru instalarea unui guvern minoritar PNL-UDMR, Cîțu e de neclintit. El refuză să îi dea mână liberă premierului desemnat să negocieze refacerea coaliției cu USR.

”Nu s-a schimbat nimic, doar am tras niște concluzii și vom mai avea și alte întâlniri, să vedem care sunt pașii următori”, a spus relaxat Florin Cîțu, deși Ciucă mai are doar câteva zile pentru a face Guvernul.

ADVERTISING

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis e la curent cu situația, premierul demis a spus că da: ”Există dialog despre evoluția lucrurilor, dar asta este tot”.

Cîțu insistă că PNL a dat dovadă de ”responsabilitate şi flexibilitate” prin faptul că el a făcut pasul înapoi și nu a rămas propunerea de premier. Acum el vrea să vadă pașii USR - susținerea în Parlament a guvernului minoritar.

”PNL a arătat responsabilitate, flexibilitate, a arătat dorință de a rezolva criza politică, a schimbat mandatul și a venit cu un premier altul decât președintele partidului. (...) Dacă USR rămâne îngropat, blocat într-o singură opțiune, nu avem cum să discutăm.

ADVERTISING

Până la urmă, trebuie să vedem acel pas și din partea USR. Nu trebuie să treacă în Opoziție, poate susține Guvernul PNL-UDMR în Parlament. Președintele partidului (adica el - n.red.) a făcut un pas important, s-a dat la o parte. Dacă interesul celor de la PSD și USR e să distrugă PNL, eu nu voi permite așa ceva”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă întoarcerea USR la guvernare înseamnă distrugerea PNL, Cîțu a replicat ”alte întrebări mai sunt?”.

Astfel, el a subliniat că nu vor pune pe masa USR altă ofertă decât aceea de a susține în Parlament guvernul minoritar și a reiterat că alternativa sunt alegerile anticipate.

ADVERTISING

”(Le propunem - n.red.) exact ce avem acum. Altfel, USR trebuie să vină să le spună românilor că preferă să arunce România în haos și mai departe, în alegeri anticipate, și nu să fie responsabil. (...) Tot ce am văzut în această perioadă de la PSD și USR au fost doar vorbe goale. (...) Să refaci așa peste noapte (coaliția - n.red.), cum vrea USR, este imposibil”, a subliniat Florin Cîțu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇