Scandal la Cluj după ce primăria lui Boc a decis să plătească aproape 6 milioane de euro BCR: „Nu dăm bani Austriei” (Video)

Scandal la Cluj după ce primăria lui Boc a decis să plătească aproape 6 milioane de euro BCR: „Nu dăm bani Austriei” (Video)

Consiliul Local din Cluj Napoca a aprobat proiectul prin care Primăria condusă de Emil Boc dorește să cumpere sediul BCR din centrul orașului.

Primăria a dorit să-și exercite dreptul de preemțiune, având în vedere că imobilul este construit pe un teren aflat în proprietatea statului și va plăti 5,8 milioane de euro, potrivit Actual de Cluj.

Proiectul de achiziție s-a aflat pe masa Consiliului Local și la ședința de la începutul lunii, însă nu a fost întrunit numărul de voturi necesar, din cauza unor absențe.

ADVERTISING

Acum, achiziția a fost aprobată, chiar dacă s-au opus consilierii locali de la PSD și USR, care nu au considerat-o necesară, pe motiv că prețul este prea mare.

Primăria însă a arătat în motivare că se confruntă cu un deficit de spații, iar poziționarea centrală este un plus.

Dacă la începutul lunii la aceste motive s-a limitat dezbaterea, luni, însă, a fost adus în discuție și boicotul austriecilor, după refuzul primirii României în Schengen. Amintim că BCR este deținută de grupul austriac Erste.

Însă municipalitatea a cerut să se facă diferențierea în nevoile clujenilor și situația din dosarul Schengen.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Austria a făcut o mare nedreptate poporului român, România îndeplinește toate condițiile pentru Schengen. În altă ordine de idei, nevoia și necesitatea acestui spațiu nu a dispărut în șapte zile, e una reală și permanentă și noi trebuie să o clarificăm.

Această sumă nu o dăm pentru Austria, ci pentru necesitatea ca clujenii să își continue relația cu primăria, iar această clădire vine în patrimoniul municipiului, nu va rămâne în cel al unei companii cu acționariat austriac”, a motivat viceprimarul Dan Tarcea.

ADVERTISING

În final, proiectul a trecut cu 20 de voturi pentru, un vot împotrivă și 5 abțineri.

Citește un interviu realizat de Ioana Ene Dogioiu, unde fostul ministru de Interne Dragoș Tudorache explică ce s-a greșit și ce se mai poate face - Cum și când în Schengen? Boicotul antagonizează, lucrurile se fac fără trompete, nu ne permitem o Bulgarie nemulțumită. Nu a existat performanță la Bode și Aurescu, e nevoie de strategie

Ședința extraordinară a Consiliului local Cluj-Napoca din 12 decembrie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇