Scandal în Primăria Brașov: Viceprimarul trimis cu biroul la cimitir câștigă în instanță împotriva lui Allen Coliban

Scandal în Primăria Brașov: Viceprimarul trimis cu biroul la cimitir câștigă în instanță împotriva lui Allen Coliban

La Primăria Braşov e mare război. După ce primarul Allen Coliban (USR) i-a mutat biroul în cimitir, viceprimarul Sebastian Rusu (PNL) a dat în judecată administraţia locală.

Iar acum a obţinut în instanţă îndepărtarea sigiliului de pe uşa biroului său din sediul primăriei.

Adică Rusu își poate folosi biroul din clădirea Primăriei.

Această sentinţă nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 5 zile de la pronunţarea, care a avut loc vineri, scrie News.ro. 

Decizia a fost luată de Secţia Contencios administrativ de la Tribunalul Braşov.

ADVERTISING

În urmă cu o lună, viceprimarul Rusu, preşedinte al organizaţiei municipale PNL Braşov, a constatat că biroul său din sediul Primăriei Braşov a fost sigilat, după ce fusese anunţat că a primit atribuţii legate de funcţionarea unui cimitir şi că va primi un birou în cimitir.

Acesta din urmă a intrat, totuși, în birou, motiv pentru care primarul Allen Coliban a decis schimbarea încuietorii.

Viceprimarul a acuzat că are bunuri și acte personale, între care cartea de identitate, în birou și că nu mai are acces la acestea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rusu a contestat actul emis de primarul Allen Coliban privind respectivele atribuţii şi s-a adresat instanţei cu privire la situaţia creată.

Scandalul dintre cei doi a început la scurt timp de la preluarea mandatului. La Brașov, USR are 12 consilieri locali, PNL 11, iar PSD doar 4. Şi pentru că înțelegerea dintre PNL și USR a căzut, PSD decide practic în Consiliu ce proiecte sunt aprobate.

Aşa se face că Allen Coliban a propus mai multe proiecte care au fost respinse de consilierii liberali și social democrați.

ADVERTISING

Ca un soi de răzbunare, Allen Coliban i-a retras mai toate prerogativele viceprimarului Rusu, care se mai ocupă acum doar de gestionarea Cimitirului Municipal.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇