Scandal în Parlament la ”Ora prim-ministrului”. Discursul lui Cîțu a fost întrerupt de social democrați care au venit cu pancarte și au huiduit (Foto)

Scandal în Parlament la ”Ora prim-ministrului”. Discursul lui Cîțu a fost întrerupt de social democrați care au venit cu pancarte și au huiduit (Foto)

Premierul Florin Cîţu participă în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”, la solicitarea grupului parlamentar al PSD, tema propusă fiind „Bugetul tăierilor: moartea economică a României”.

Discursul său a fost întrerupt de social democrați care au huiduit în timp ce premierul vorbea. Totodată, aceștia au venit cu numeroase pancarte în care apar: Florin Cîțu cu o coasă, Ludovic Orban cu un trabuc și un pahar cu alcool în mână, Klaus Iohannis pe schiuri, Vlad Voiculescu lângă o clădire în flăcări,Dan Barna cu un sac de euro in spate și Raluca Turcan cu o pălărie de vrăjitoare.

”Românii trebuie să știe că acestă invitație din partea grupului PSD nu are nicio legătură cu bugetul României. Ei m-au invitat aici să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă. Să vedem cine mă contestă pe mine?

ADVERTISING

Conducerea PSD, Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, slugile lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. Au fost și rămân slugile lor”, a spus Cîțu, înainte de a fi întreupt de către deputații PSD.

Florin-Citu-3
Foto: Facebook/Guvernul României (captură)

Liderul Camerei Deputaților, Liviu Orban, a încercat cu greu să restabilească liniștea în sală.

”Respectați liniștea în sală și nu întrerupeți vorbitorul. Lăsați această circotecă ieftină”, a spus Orban.

protest-parlament
Foto: Inquam Photos / George Calin
protest-Parlament-2
Foto: Inquam Photos / George Calin

Ulterior, premierul și-a continuat discursul.

”Sorin Grindeanu, premierul ordonanță 13, cel care la câteva zile după învestire scotea zeci de mii de românii în stradă. Mihai Tudose, premierul care își lua salariul în plic, pentru că așa era el obișnui din diferitele funții pe care le avusese până atunci.

Bineînțeles, marii gânditori economici Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. Ei vin cu amendamente la bugetul României, care însumate fac 6% din PIB. Dar cel mai tragic este că propun să nu mai plătim contribuția la CE. Nu voi permite așa ceva.

ADVERTISING

Anul acesta, avem un buget echilibrat, credibil, construit în jurul investițiilor. Am reușit în cea mai mare criză economică din ultima sută de ani să avem cea mai mare creștere economică din UE, împotriva a tot ceea ce ați făcut în Parlament. V-am demostrat cum se face economie”, a continuat Florin Cîțu, moment în care a fost din nou întrerupt de social democrați.

„Domnule premier, dați-mi voie din nou să le atrag atenția colegilor noștri că suntem în Parlament, pentru exprimare există microfon și cei care vor să se comporte ca o galerie, imediat ce se vor redeschide stadioanele să se ducă în galerie”, a spus Ludovic Orban.

Premierul și-a reluat discursul, afirmân că PSD se teme de reforma anunțată de guvern.

”Avem un buget construit în jurul investițiilor, pentru că am arătat clar că doar investițiile sunt cele care vor duce la dezvoltarea României, dar un buget care forțează reforma și de asta vă este frică, nu-i așa? Vă e frică pentru că sinecuriștii pe care îi aveți în funcții nu vor mai fi acolo, nu vor mai avea aceleași salarii. Vă spun eu că vom face reformă în acest an. Vă mulțumesc”, a conchis Cîțu.

ADVERTISING

Ciolacu: Duceţi-vă acasă, domnule Cîţu!

A luat apoi cuvântul și liderul PSD, Marcel Ciolacu. Acesta i-a replicat premierului că este campionul absolut al urii, că nu vrea nicio reformă, pentru că nu are curaj, nici viziune.

”Aţi împrumutat România cu 600.000 de euro. 1.000 de euro pe secundă furaţi din buzunarul fiecărui român, pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri, dar domnule Cîţu nu aveţi bani să le plătiţi salariile restante minerilor din Valea Jiului, care stau blocaţi de 7 zile în subteran, deşi în campanie aţi găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală.

Culmea, nu v-a folosit la nimic pentru că aţi pierdut alegerile. Domnule Cîţu, daţi-le banii oamenilor urgent, nu vă mai bateţi joc de ei! Sunt banii munciţi şi meritaţi de mineri. Sunteţi plini de ură faţă de bugetari pe care acum îi ameninţaţi cu tăieri de venituri şi cu concedieri, sunteţi plin de ură la adresa mediului privat.

Spuneţi-le românilor că i-aţi minţit, recunoaşteţi că nici nu aţi citit legea salarizării atunci când le spuneţi românilor că există sporuri de 80%, când ele sunt plafonate la 30%. Duceţi-vă acasă, domnule Cîţu!”, a spus Marcel Ciolacu.

AUR s-a restras de la dezbatere din solidaritate cu minerii

A luat cuvântul și George Simion, care a anunțat că AUR se retrage de la dezbaterea parlamentară de luni în semn de solidaritate cu minerii.

”Grupul AUR va părăsi sala în semn de solidaritate cu minerii din Valea Jiului și cu muncitorii din domeniul energetic. Acest guvern nu are o viziune pentru România, nu are decât lozinci.. Domnule Cîțu, dumnevoastră v-ați luat salariul, minerii nu, treziți-va domnule Cîțu”, a declarat George Simion.

Cîțu: Dragi pesediști, puneți mâna pe carte

La final, premierul a vorbit din nou, și i-a îndemnat pe social democrați să pună mâna pe carte.

„Nu a fost vorba despre buget aici. Cei care au discutat despre buget nu l-au înțeles. Promit că o să-mi iau eu din timp ca să vă educ. Mă gândeam să vă înscriu la școală, domnule Ciolacu, și pe dumneavoastră, Paul Stănescu, la o facultate cu plată, să vă ajut.

În același timp vă spun ce vă tot spun de patru ani, de când sunt prin Parlamentul României - dragi pesediști, puneți mâna pe carte. Cititul nu a omorât pe nimeni”, spune Florin Cîțu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇