Bugetul pe 2021 intra iar în ședință de guvern pentru adoptare și mâine ajunge în Parlament. PNL nu va depune amendamente

Bugetul pe 2021 intra iar în ședință de guvern pentru adoptare și mâine ajunge în Parlament. PNL nu va depune amendamente

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat, luni, că bugetul pe 2021 va intra din nou în această seară în ședință de guvern, pentru a fi adoptat final după ce în cursul zilei a fost emis și avizul Consiliului Legislativ.

”Guvernul se va întruni într-o ședință în cursul acestei seri (de la ora 19:00) pentru a adopta legea finală după avizul Consiliului Legislativ, care a venit abia in cursul acestei zile”, a spus Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL, precizând că, deși nu vor fi făcute modificări, este nevoie de adoptare după acest aviz.

ADVERTISING

Liderul PNL a explicat că, cel mai probabil, marți, bugetul va fi trimis către Parlament, moment în care el, ca președinte al Camerei, și Anca Dragu, care conduce Senatul, vor convoca birourile permanente reunite pentru a trasa calendarul dezbaterilor.

”Va exista un termen pentru depunerea amendamentelor, un termen pentru avizarea în comisiile avizatoare, se va stabili intervalul în care comisiile reunite de Buget și Finanțe urmează să dezbată și să aprobe raportul şi vom stabili când vor intra în plen cele două legi”, a precizat șeful Camerei Deputaților.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat de jurnaliști, Orban a spus că s-a decis ca liberalii să voteze legile așa cum au fost adoptate de Guvern, fără a aduce amendamente.

”Noi, în BPN, am luat decizia în unanimitate de a susține in forma adoptată de Guvern. Evident, noi am formulat propuneri împreună cu colegii parlamentari, cu președinții de consilii județene, cu primarii. Unele dintre ele au fost adoptate, altele nu”, a spus liderul PNL.

ADVERTISING

Întrebat de dorința lui să fie menținută gratuitatea transportului pentru elevi și studenți, Orban a spus că măsura nu se află în legea bugetului, ci în ordonanța care prevede mai multe tăieri, aşa că va decide dacă o va amenda în momentul în care aceasta va ajunge la dezbatere, în Parlament.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇