Românii cred că premierul Cîțu ar fi trebuit să-și dea demisia și nu sunt mulțumiți de reacția lui Iohannis. PSD e pe cai mari (Sondaje)

Românii cred că premierul Cîțu ar fi trebuit să-și dea demisia și nu sunt mulțumiți de reacția lui Iohannis. PSD e pe cai mari (Sondaje)

Românii nu sunt mulțumiți de reacția președintelui Klaus Iohannis faţă de dezvăluirile privind dosarele lui Florin Cîţu din Statele Unite ale Americii.

Potrivit unui sondaj Insomar, doar 6.6% dintre respondenți au declarat că sunt foarte mulţumiți de reacția șefului statului, 7,09% au spus că sunt mulţumiți, 17.57% – puţin mulțumiți, 20.97% – foarte puţin și 47.77% – deloc mulțumiți.

Același sondaj arată că 48.45% dintre ce intervievați consideră că PNL pierde foarte mult din cauza faptului că premierul Florin Cîțu a ascuns din biografia sa dosarele instrumentate în Statele Unite.

ADVERTISING

33.40% consideră că PNL pierde mult, 7.57% au spus că pierde puțin, 6.12% - foarte puțin și doar 4.47% dintre respondenți cred că PNL nu pierde deloc.

Totodată, potrivit sondajului Insomar, 68.93% dintre români sunt de părere că Florin Cîţu nu merită să mai rămână în funcţia de premier al României, 23.11% consideră că merită, iar 7.96% nu au dorit să răspundă la această întrebare.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion în care bărbații au reprezentat 45.24%, iar femeile 54.76%. Pe nivel de studii, aproximativ 47% dintre repondenți au nivel liceal, iar 53% studii superioare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Știa Iohannis despre incidentul din SUA?

Un alt sondaj realizat de IRES și prezentat de Digi24 arată că 53% dintre respondenți cred că președintele Klaus Iohannis știa despre incidentul din SUA în care a fost implicat Florin Cîțu, 35% cred că nu știa, iar 11% intră în categoria „nu știu/nu răspund”.

Și participanții la sondajul IRES au fost întrebați despre declarația premierului potrivit căruia nu s-a gândit nicio clipă să își dea demisia.

Doar 30% dintre cei chestionați spun că este o decizie bună, în timp ce 66% cred că este o decizie proastă. 4% nu au răspuns.

ADVERTISING

Ce partide ar vota românii la parlamentare

Sondajul IRES mai arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, 35% ar vota cu PSD și 27% cu PNL.

Cu USR-PLUS ar vota 14% dintre cei chestionați, cu AUR tot 14%, cu UDMR 5%, cu PMP 2%, cu Partidul Pro România tot 2%, cu ALDE 1%, un candidat independent ar fi votat tot de 1% dintre respondenți.

Același sondaj mai arată că 19% dintre români cred că în România lucrurile merg într-o direcție bună, 79% într-o direcție greșită, iar 2% au răspuns nu știu/nu răspund.

Sondajul a fost realizat prin metoda CATI pe 1.006 persoane, în perioada 16-19 august. Eroarea este de +/- 3,1%.

Citește și:

Iată câteva dintre scandalurile în care este implicat premierul Florin Cîțu în ultima perioadă:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇