Reacţia lui Cîţu după ce a fost acuzat că a mințit în CV-ul oficial de la Guvern

Reacţia lui Cîţu după ce a fost acuzat că a mințit în CV-ul oficial de la Guvern

Premierul Florin Cîțu nu a dorit, joi, să dea prea multe explicații cu privire la acuzațiile potrivit cărora ar fi mințit în CV în legătură cu anul absolvirii masterului la Iowa State University.

Libertatea a publicat miercuri un răspuns primit de la universitatea americană, potrivit căruia Cîțu a obținut un Master of Science în Economie pe 11 mai 2002 și nu a obținut de la instituție un titlu de doctor.

Asta deși în CV-ul său premierul spune că între 1997-1999 a făcut un masterat la Universitatea de Stat din Iowa, iar până în 2002 a studiat la aceeași universitate un doctorat, dar „fără dizertație”.

ADVERTISING

Întrebat, joi, despre aceste informații, premierul Florin Cîțu a afirmat că toate datele se regăsesc în CV.

”Informațiile sunt în CV, etapizat chiar. E mai mult decât ar fi trebuit să pun. Eu sunt foarte bucuros că o investigație a reușit să scoată încă un scandal care sigur ar fi apărut peste câteva săptămâni, cu diploma. Deci acum avem diploma, au scris clar cei de la Universitate că este o diplomă acolo. Deci nu este nicio problemă cu diploma.

În același timp eu sunt foarte mândru că se discută în România despre Iowa State University. O universitate care este în top 50, la nivel global.

La Cluj pe stradă m-am întâlnit cu cineva care a spus că a terminat aceeași universitate și acum mă tot gândeam că poate ar fi o oportunitate dacă mai sunt în România oameni care au terminat aceeași universitate să facem un alumni club, să mai vorbim să vedem cum a fost acolo.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Restul informațiilor erau foarte simplu de luat de pe pagina univestității, unde scrie foarte clar și foarte simplu: Cine a completat cursul de masterat se poate înscrie la acele doctorate, fără să facă o dizertație”, a spus Cîțu.

Jurnaliștii au insistat și l-au întrebat pe premier când a absolvit cursurile de master: în 1999 cum scrie în CV sau în 2002, cum a transmis Iowa State University.

”Repet. Cine a terminat cursurile și le-a completat, în SUA poți să te înscrii la doctorat imediat ce ai terminat cursurile de masterat. Eu am pus în CV mai multă informație decât era nevoie”, a răspuns Cîțu.

ADVERTISING

Guvernul: Cîțu nu a încercat să inducă în eroare opinia publică

Guvernul a transmis, miercuri seara, printr-un comunicat, că premierul Florin Cîțu nu a încercat să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale.

„În situația în care programul masteral este complet, sistemul universitar din Statele Unite ale Americii dă posibilitatea celor care termină anii de studiu să continue cu școala doctorală.

Este și cazul premierului Florin Cîțu, care a terminat programul de master în cadrul Iowa State University și, în consecință, a continuat parcursul universitar cu școala doctorală.

În timpul școlii doctorale, odată cu parcurgerea unor etape, studentul devine eligibil pentru diploma de master. În cazul în care studiile doctorale nu sunt încheiate prin disertație, atunci universitatea le oferă studenților o diplomă de master.

Pentru acuratețea informației, premierul a menționat, în CV-ul său, în cazul școlii doctorale, că, deși cursurile programului doctoral au fost completate, nu a mai încercat să obțină disertația. Este evident, prin urmare, că premierul Florin Cîțu a fost de bună-credință atunci când și-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale.

Faptul că premierul Florin Cîțu a obținut diploma de master este un lucru certificat de Iowa State University, informație obținută inclusiv de o parte dintre jurnaliști”, se mai arată în comunicat.

Iată câteva dintre scandalurile în care este implicat premierul Florin Cîțu în ultima perioadă:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇