Renato Usatîi se întâlnește azi cu Maia Sandu, pentru a discuta o eventuală susţinere în turul 2. Care sunt condițiile lui

Renato Usatîi se întâlnește azi cu Maia Sandu, pentru a discuta o eventuală susţinere în turul 2. Care sunt condițiile lui

Liderul formaţiunii politice „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, cel care s-a clasat al treilea în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, va avea miercuri o întrevedere cu candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, pentru a discuta pe tema unei eventuale susţineri în turul al doilea.

Usatîi, care a obţinut 16,90% din voturi, a declarat că a avut, luni, o discuţie telefonică cu Maia Sandu, urmând ca în cursul zilei de miercuri să aibă o întrevedere cu aceasta.

ADVERTISING

El a recunoscut că va condiţiona susţinerea pentru candidata pro-europeană de dizolvarea Parlamentului, despre care spune că este "nereprezentativ", dar şi de rezolvarea problemei cetăţenilor moldoveni din diaspora.

"Unii spun că ruşii mă presează şi am să ies pentru Dodon, iar alţii spun că Renato Usatîi trebuie să iasă pentru Maia Sandu. Eu am fost susţinut de peste 200.000 de cetăţeni şi am o obligaţie faţă de ei şi am o obligaţie faţă de toţi cetăţenii din Republica Moldova, ca să fiu corect.

Astăzi pe mine mă doare şi mă interesează cum va fi soluţionată problema diasporei. Ce facem în primul rând cu alegerile parlamentare anticipate?", a afirmat Usatîi.

ADVERTISING

Maia Sandu a câștigat primul tur

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, ea fiind votată de 487.635 alegători, ceea ce reprezintă 36,16% din totalul celor 1.348.707 voturi valabil exprimate.

Pe locul al doilea s-a situat actualul preşedinte al ţării, socialistul Igor Dodon, cu 439.866 voturi (32,61%), urmat de Renato Usatîi (Partidul Politic "Partidul Nostru"), cu 16,90%.

ADVERTISING

Pentru că niciunul dintre candidaţi nu a întrunit 50% + 1 din voturi, Maia Sandu şi Igor Dodon se vor înfrunta în turul al doilea, care va fi organizat pe 15 noiembrie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇