Reacţii la demisia lui Dîncu: Ciolacu îl vrea pe Ciucă interimar; Drulă aşteaptă şi plecarea lui Bode

Reacţii la demisia lui Dîncu: Ciolacu îl vrea pe Ciucă interimar; Drulă aşteaptă şi plecarea lui Bode

Imediat ce ministrul Vasile Dîncu şi-a dat demisia de la Ministerul Apărării, trântind uşa cu acuzaţii la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, nu au întârziat să apară reacţiile.

Premierul Nicolae Ciucă a luat act, luni, de demisia ministrului Apărării, Vasile Dîncu.

Purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru a declarat, luni, că va "reveni cu detalii privind asigurarea interimatului”.

Ciolacu vrea să fie Ciucă interimar

În schimb, într-o postare la cald, pe Facebook, şeful PSD, Marcel Ciolacu, anunţă el interimatul dorit la Apărare.

ADVERTISING

"Îi respect decizia lui Vasile Dîncu și îi mulțumesc pentru activitatea sa în cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Am avut deja o discuție cu premierul Ciucă și i-am solicitat să preia interimatul la MAPN, pentru că România are obligația să asigure stabilitate pe flancul estic al NATO", scrie Ciolacu.

USR vrea să plece şi Bode

Din Opoziţie, preşedintele USR Cătălin Drulă spune că a demisionat „vulnerabilitatea de la Apărare” şi aşteaptă şi demisia lui Lucian Bode.

„Ministrul Dîncu, vulnerabilitatea de la Apărare, a demisionat. Aşteptăm şi demisia lui Bode, vulnerabilitatea de la Interne”, a precizat Cătălin Drulă. 

ADVERTISING

Mai mult, liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu crede că Vasile Dîncu trebuia demis de două săptămâni de Ciucă, însă premierul „tremură în faţa PSD”.

„Dîncu trebuia demis de 2 săptămâni. Dar Ciucă tremură în faţa PSD.

USR va taxa în continuare orice derapaj al guvernării. Guvernanţii sunt în slujba ţării şi nu trebuie să uite asta nici o clipă. România are nevoie de un ministru al Apărării, care să îşi înţeleagă rolul extrem de important în vremurile astea tulburi. Sper din tot sufletul ca actuala coaliţie să nu mai privească portofoliile guvernamentale ca premii pentru grupurile din partid şi să pună la apărare un om compentent”, a scris Ionuţ Moşteanu, tot pe Facebook. 

ADVERTISING

Vasile Dîncu (PSD) a anunţat că i-a înaintat premierului demisia din funcția de ministru al Apărării.

El şi-a anunţat decizia, luni dimineaţă, pe o reţea de socializare. Dîncu a postat şi cererea de demisie, trimisă premierului, în care spune că motivul este că nu se înţelege cu preşedintele Klaus Iohannis, care este comandantul suprem al Armatei.

Decizia vine în contextul în care, mâine, 25 octombrie, şeful statului a convocat CSAT, după ce războiul din Ucraina a intrat într-o nouă fază, Rusia crescând brutalitatea atacurilor.

Demisia de azi apare la nici o lună de când un alt ministru, Sorin Cîmpeanu (PNL), a decis să plece din Guvernul Ciucă după un val de contestaţii legate de un scandal de plagiat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇