Dîncu s-a dus într-o librărie, înainte de îmbarcarea spre țară: Aici nu se aud răcnetele proștilor și vocea idioților

Dîncu s-a dus într-o librărie, înainte de îmbarcarea spre țară: Aici nu se aud răcnetele proștilor și vocea idioților

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, afirmă, într-o postare pe Facebook, pe contul personal, nu pe cel oficial de ministru al Apărării, că a ajuns, în orele rămase libere până la îmbarcarea în avion, într-o librărie, unde ”nu se aude vocea idioţilor”.

”A sta aici este o adevărată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici răcnetele proştilor şi nici şoaptele mieroase ale ticăloşilor nu pătrund până aici (…) Aici e un paradis ascuns şi niciodată nu vor înţelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există şi nu contează”, susţine el.

ADVERTISING

Dîncu adaugă că ”prietenii tăcuţi din rafturi niciodată nu trădează şi nu mint”.

Paradisul ascuns din mijlocul orașuluiDupă trei zile istovitoare, în cele două ore libere rămase pană la avion,...

Publicată de Vasile Sebastian Dancu pe Sâmbătă, 15 octombrie 2022

”Paradisul ascuns din mijlocul oraşului. După trei zile istovitoare, în cele două ore libere rămase pană la avion, regăsesc un loc în care altădată mi-am petrecut multe ore şi zile: libraria Filigranes.

De câteva luni parcă am uitat că aceste paradisuri mai există pe lume. Aici este cu totul altă lume şi o linişte incredibilă. Aici nu se aude vocea idioţilor, liniştea este întreruptă doar rareori de foşnetul moale al paginilor. Aici cărţile te asteaptă cuminţi, aliniate ca soldaţii în formaţie.

ADVERTISING

A sta aici este o adevărată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici răcnetele proştilor şi nici şoaptele mieroase ale ticăloşilor nu pătrund până aici”, a afrimat Dîncu, sâmbătă seară, într-o postare pe Facebook.

El a continuat făcând referire la ”mediocri”, ”cretini” şi ”impostori”.

”De aici îţi poti lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puţinătatea de minte sau analfabetismul agresiv. Iţi dai seama aici că de planeta lor te despart zidurile din cărţi ale câtorva biblioteci. Ei nu vor înţelege niciodată cum dincolo de nişte amărâte de coperţi de carton se poate deschide o lume fără limite. Nu o să ştie niciodată că există o asemenea cetate cu ziduri de aer, dar în care nu vor putea pătrunde pentru a arunca cu pietre.

ADVERTISING

Aici e un paradis ascuns şi niciodată nu vor înţelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există şi nu contează. Aici mediocrii şi impostorii nu se vor întâlni niciodată cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea.

Refuzaţi de idee, ei nu vor avea niciodată cetăţenie aici, nici statut de refugiat. În fine, prietenii tăcuţi din rafturi niciodată nu trădează şi nu mint. Fii binecuvântată republică a gândului, cuvântului şi tăcerii!”, a conchis Dîncu.

Vasile Dîncu a plecat spre țară, unde îl așteaptă primul ministru pentru a avea o discuție despre o posibilă demisie a sa. Detalii despre ce a dus la această situație.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇