Reacția Uniunii Europene la lista Rusiei cu ”state neprietenoase”

Reacția Uniunii Europene la lista Rusiei cu ”state neprietenoase”

Decizia Rusiei de a clasifica Statele Unite şi Republica Cehă ca state ”neprietenoase” nu este justificată în opinia şefului diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell.

Borrell a declarat că UE deplânge acuzaţiile Moscovei privind ”acţiuni neprietenoase” comise împotriva Rusiei, relatează dpa.

''Cerem Rusiei să-şi revizuiască decizia pentru a evita o nouă deteriorare a relaţiei noastre care este deja tensionată. UE va continua să îşi coordoneze poziţia cu partenerii săi'', a spus responsabilul UE.

ADVERTISING

''Ne exprimăm solidaritatea deplină cu Republica Cehă, membră a UE, şi cu SUA şi cerem Rusiei să respecte pe deplin Convenţia de la Viena", a adăugat Borrell.

Context

Guvernul rus a aprobat vineri aşa-numita lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi Cehia, într-o perioadă de tensiuni persistente între Moscova şi statele occidentale.

"Se aprobă lista ataşată cu state străine care comit acţiuni neprietenoase împotriva Federaţiei Ruse, a cetăţenilor Federaţiei Ruse sau a persoanelor juridice ruse", se arată în ordinul aprobat de Guvernul de la Moscova.

ADVERTISING

Lista include doar două ţări - Statele Unite şi Republica Cehă - faţă de care se vor aplica măsuri în conformitate cu decretul preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, din 23 aprilie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇