Rareş Bogdan: Vom propune ca PNL să aibă 10-11 miniştri, USR-PLUS 5-6, iar UDMR doi

Rareş Bogdan: Vom propune ca PNL să aibă 10-11 miniştri, USR-PLUS 5-6, iar UDMR doi

Europarlamentarul Rareş Bogdan a anunţat că vor fi maximum 18 ministere în viitorul guvern, iar PNL va propune la negocierile cu USR-PLUS şi UDMR să meargă pe procentele obţinute la alegerile parlamentare.

Mai exact, liberalii să aibă 10 sau 11 miniştri, Alianţa să aibă 5-6 miniştri, iar Uniunea să aibă doi miniştri.

„Propunerea noastră în negocierile cu cei de la USR-PLUS şi cei de la UDMR este să mergem pe procentele obţinute în campanie, în urma alegerilor, adică noi 26%, USR-PLUS 15% din viitoarele locuri şi UDMR 6,5% sau 7%. Asta ar însemna că pentru PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri, USR-PLUS 5-6 miniştri, UDMR 2 miniştri”, a mai explicat Bogdan.

ADVERTISING

Chestionat dacă viitorul Executiv va avea mai multe sau mai puţine ministere sau va fi păstrată structura actuală cu 16, eurodeputatul a replicat: „Avem 16 ministere acum, dacă se măreşte, se măreşte doar la 18 ministere şi din motive ce ţin de legislaţie europeană pe mediu, spre exemplu, sau pe comunicaţii”.

ADVERTISING

Referitor la faptul că preşedintele Iohannis a transmis la întâlnirea de marţi seara cu liberalii că este nemulţumit de scorul PNL la alegeri şi întrebat dacă Ludovic Orban va demisiona şi de la şefia partidului, Rareş Bogdan a spus:

„Domnul Ludovic Orban a dovedit foarte multă tărie de caracter şi onoare în momentul în care a demisionat. Eu ştiu că jurnaliştilor le plac predicţiile, dar dacă demisionăm cu toţii, mă întreb cine conduce România”.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇