Putin îl felicită pe Macron pentru victorie. Internetul s-a distrat pe seama lui: Întâi am pierdut Moscova, acum Parisul. Presupun că trebuie să păstrez masa lungă

Putin îl felicită pe Macron pentru victorie. Internetul s-a distrat pe seama lui: Întâi am pierdut Moscova, acum Parisul. Presupun că trebuie să păstrez masa lungă

Vladimir Putin l-a felicitat pe Emmanuel Macron reales duminică preşedinte al Franţei, în ciuda tensiunilor puternice dintre cei doi legate de Ucraina.

„Vă doresc sincer succes în acţiunea publică, precum şi o sănătate bună”, a scris Putin, într-o misivă laconică trimisă lui Macron.

Victoria lui Macron este văzută ca o pierdere pentru Putin, aşa că internauţii s-au distrat pe seama eşecului preşedintelui rus. Mai ales, contul de Twitter Darth Putin are mai multe postări inedite pe această temă.

"Presupun că trebuie să păstrez masa lungă".

"Întâi am pierdut Moscova, acum Parisul".

De asta decid eu rezultatul înainte de alegeri.

"Dragă doamna le Pen, îmi vreau banii înapoi!"

"Se pare că voi pierde alegerile din Franţa".


Macron a fost reales, duminică, pentru un al doilea mandat de 5 ani, învingând-o pe Marine Le Pen. Candidata de extremă dreaptă voia să dezvolte relaţiile cu Moscova, iar partidul ei a luat un credit de 9 milioane de euro în 2017 de la o bancă rusă.

În timpul campaniei electorale, Macron şi-a atacat adversara pe acest subiect.

Relaţiile dintre Franţa şi Rusia s-au tensionat puternic de la începutul ofensivei militare a Moscovei în Ucraina.

În ciuda acestui fapt, Macron a discutat de mai multe ori cu Putin înainte şi după izbucnirea conflictului pentru a căuta o soluţie de pace, însă fără succes.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇