În ciuda zvonurilor, Ciolacu nu-și anunță deocamdată candidatura la prezidențiale: Colegii mei nu vor afla de pe Facebook sau de la televizor

În ciuda zvonurilor, Ciolacu nu-și anunță deocamdată candidatura la prezidențiale: Colegii mei nu vor afla de pe Facebook sau de la televizor

La PSD a avut loc vineri Consiliul Politic Național, pas necesar pentru a convoca congresul din 24 august.

În interior s-a vorbit despre strategia pentru alegerile prezidențiale.

De dimineaţă surse de presă dădeau ca sigur că premierul Marcel Ciolacu va anunța public chiar azi că va candida la prezidenţialele din 24 noiembrie, ceea ce însă nu s-a întâmplat, pentru că premierul vrea mai întâi să vorbească individual cu colegii săi.

Premierul a fost întrebat, înainte de şedinţă, dacă îşi va anunţa colegii în legătură cu o candidatură la prezidenţiale, dar a evitat un răspuns clar. 

”O să fie o discuţie, cum e normal. (...)  Am intrat în zona statutară. Astăzi aprobăm care sunt condiţiile să te înscrii, care sunt condiţiile pentru partid, cum mergem cu moţiune la candidaturile în interiorul partidului.

ADVERTISING

O să vin cu o echipă. Normal că doresc şi schimbări în această echipă, de aceea, am şi dorit să o extindem cu încă patru vicepreşedinţi pe domenii, fiindcă au trecut două rânduri de alegeri, alegerile locale şi europarlamentare. E normal să ţin cont de acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

El a mai fost întrebat dacă ar putea exista o schimbare de regulament în PSD astfel încât în cursa internă să se înscrie şi candidaţi independenţi, cu referire la Mircea Geoană. 

”A fost o discuţie în interior, am avut cu colegii mei această discuţie. Cu toţi am lăsat această portiţă deschisă, până în acest moment, şi am intrat pe ultima sută, nu a existat nicio solicitare a unui candidat independent să candideze din partea Partidului Social-Democrat”, a precizat Ciolacu.

ADVERTISING

Anunţul se amână

Ulterior, am aflat că Ciolacu nu va face azi niciun anunț cu privire la o eventuală candidatură.

„Am vorbit azi despre asta nu foarte mult. Dl. Marcel Ciolacu a spus că nu va face un asemenea anunț până nu va discuta cu fiecare președinte de filială în parte”, afirmă purtătorul de cuvânt al social-democraților, Lucian Romașcanu, citat de Mediafax.

Marcel Ciolacu va lua contact, telefonic sau direct, cu fiecare președinte de organizație județeană, „urmând ca apoi, în funcție de discuțiile respective, pe eventuala candidatură, cu lista cu care se va prezenta la congres, să apară și anunțul dumnealui".

ADVERTISING

Romașcanu mai spune că un anunț poate fi făcut „cel mai târziu pe 22”.

„Probabil că va fi un anunț și mai devreme, funcție de când se vor desfășura consultările”, încheie Romașcanu.

Ciolacu vrea să vorbească individual cu toţi colegii

La rândul său, Ciolacu a declarat că o eventuală decizie de a candida la alegerile prezidenţiale nu va fi aflată de colegii săi nici de pe Facebook, nici de la televizor.

”Am stabilit cu colegii mei că o eventuală decizie a mea de a candida nu o vor afla nici pe Facebook, nici la televizor. În primul rând, va fi discutată în interiorul partidului. Şi am stabilit cu ei că în acest weekend voi discuta cu fiecare în parte la telefon, pentru că nu vorbim niciun secret de stat”, a spus Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Întrebat ce l-ar împiedica să candideze, liderul PSD a răspuns: ”Opiniile colegilor mei. De aceea, îi sun. Am această datorie de a avea discuţia pentru că sunt preşedintele Partidului Social Democrat şi am anunţat că voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat. (...) Voi stabili cu colegii. Lăsaţi-mă întâi să stau de vorbă cu fiecare coleg în parte”.

E aproape sigur că va candida, spun surse politice pentru SpotMedia.ro.

Cine s-a înscris în cursa pentru Cotroceni

Amintim că deja liderul PNL, Nicolae Ciucă, și-a anunțat intenția de a candida, atunci când a fost în vizită în Statele Unite.

Şi noua şefă de la USR, Elena Lasconi, a fost desemnată de partid drept candidatul la prezidențiale.

În plus, liderul AUR, George Simion, este şi el candidat oficial.

Cât despre Mircea Geoană, acesta este în plină campanie de imagine şi este posibil să îşi încheie mai devreme mandatul la NATO pentru a intra oficial în cursă, spun surse citate de Antena3. Mircea Geoană ar urma să aibă, după 15 august, o discuție cu Mark Rutte, despre demisia sa din funcția de secretar general adjunct al NATO.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇