USR și-a ales candidatul la alegerile prezidențiale, cu un număr-record de voturi (Video)

USR și-a ales candidatul la alegerile prezidențiale, cu un număr-record de voturi (Video)

Elena Lasconi a fost desemnată candidata USR la președinția României, în cadrul congresului extraordinar al partidului care are loc sâmbătă. Ea a fost aleasă cu un număr-record de voturi.

Pentru alegerile prezidențiale, useriștii au avut de ales dintre trei candidaţi – Elena Lasconi (proaspăt preşedinte USR), Dumitru Stanca şi Octavian Berceanu. Detalii despre fiecare găsiţi AICI

USR îşi alege azi și noua conducere a partidului.

Aproape 200 de oameni s-au înscris pentru un loc în Biroul Naţional, structura executivă de conducere a partidului, formată din 24 membri și președintele partidului. Iată lista completă a candidaţilor înscrişi pentru Biroul Naţional al USR.

Congresul extraordinar are loc la Nord Events Center by Globalworth. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, este unul dintre cei 600 de participanţi.

Congres extraordinar USR. Delegații USR votează candidatul USR la prezidențiale și membrii Biroului Național

Congres extraordinar USR. Delegații USR votează candidatul USR la prezidențiale și membrii Biroului Național

Publicată de USR pe Vineri, 28 iunie 2024

Spotmedia.ro vă ţine la curent pe parcursul zilei cu cele mai importante declaraţii şi informaţii de la congresul USR:

ADVERTISING

16:45 - Elena Lasconi a fost desemnată candidata USR la președinția României, cu 94,32% din voturile exprimate. Reprezentantul Comisiei electorale a USR a anunțat că au fost 581 de buletine de vot utilizate, din care 18 buletine nule și 563 de buletine valabil exprimate. Rezultatele au fost următoarele: Elena Lasconi - 531 de voturi (94,31%), Octavian Berceanu - 25 de voturi (4,44%) și Dumitru Stanca - 7 voturi (1,24%).

„Hei, 94,32%! E ciudat la USR asta”, și-a început Lasconi discursul de după anunțarea rezultatelor.

Ea a mai spus că „este o onoare, nu m-am gândit niciodată în viața mea că o să ajung în punctul ăsta (...) Am ales acest drum dintr-un sentiment pozitiv, acela de iubire. Iubesc România cu toată ființa mea”.

„Nu plânge, că mă faci și pe mine și acum sunt candidat la prezidențiale”, s-a adresat Lasconi cuiva din sală.

Despre viitor, ea a spus că vrea să coalizeze dreapta, ca să lupte pentru salvarea democrației în România.

ADVERTISING

„Fac apel la toate formațiunile de dreapta să vină să susțină proiectul la prezidențiale al USR-ului. Singura soluție la prosperitate a României este dreapta. (...) Dacă ne-am uni cu toții, am câștiga cu siguranță. Dacă nu doresc să se unească cu noi, noi tot vom câștiga, pentru că vom fi pe fiecare stradă din România, alături de români. Le vom transmite ideile noastre, gândurile noastre și le vom da din sufletul nostru, din emoția noastră”, a spus Lasconi.

Ea și-a încheiat discursul cu o referire la Revoluție: „Mulțumesc, este o mare onoare, concentrarea mea merge spre a salva democrația din România. Și când spun asta, m-am gândit la o singură cifră: 1166, acesta este numărul de morți de la Revoluția din 1989”.

USR și-a nominalizat candidatul pentru alegerile prezidențiale

USR și-a nominalizat candidatul pentru alegerile prezidențiale

Publicată de USR pe Sâmbătă, 29 iunie 2024

ADVERTISING

11:22 - Primarul Nicuşor Dan a promis că va rămâne partenerul USR în misiunea pe care şi-a stabilit-o:

  • "Mulţumesc, Elena, pentru invitaţie, felicitări şi succes! E o responsabilitate mare pe care o iei împreună cu Biroul Naţional. Sper să aveţi alegerea cea mai înţeleaptă posibilă."
  • "E o luptă lungă şi nu au trecut decât opt ani. E o singură luptă care contează în România după 1989. E aceea de a face din România un stat cu instituţii, instituţiile alea să lucreze pentru oameni, în care lucrurile să se decidă când este o comisie a statului român, lucrurile să le decidă chiar oamenii din comisia aia, conştiinţa lor şi nu unii care înainte au stabilit deja ce se va întâmpla acolo".
  • "Sunt chestiuni de bază, pe care le ştim cu toţii şi pentru care fiecare dintre noi a intrat în politică şi există un singur cuvânt care defineşte opoziţia la această schimbare şi cuvântul ăla se numeşte PSD.
  • Pe scurt asta este lupta şi poate sunt mai pesimist decât Elena, durează. Dar de asta suntem aici. Asta e responsabilitatea pe care ne-am asumat-o fiecare dintre noi când am intrat în politică pentru noi, pentru copiii noştri, să facem ca România să fie un stat al cetăţenilor şi care să dea fiecăruia din cele cinci milioane de oameni care au plecat de aici încrederea că dacă se vor întoarce vor fi respectaţi”.

10:30 - Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat la începutul congresului că îşi vede colegii din sală şi simte speranţa, speranţa că anul acesta, împreună vor putea salva democraţia democraţia din România.

Ea a anunţat că din acest moment începe reconstrucţia USR şi a României, după care a fost intonat imnul de stat, timp în care a stat cu mâna în dreptul inimii.

  • „Eu sunt aceeași Elena, mă știți, nu m-am schimbat. Sunt aceeași femeie din popor și, printre milioanele de români, sunt și eu o voce și refuz să-i las pe alții să spună cine e România și ce-și doresc românii”.
  • „Cât timp vom mai tolera o clasă politică, care ne ține pe locul I în Europa la sărăcie în muncă. Este absolut incredibil să trăiești într-o țară bogată, să muncești și să fii sărac”.
  • „Vin către voi nu ca să conduc un partid, vin către către voi să creez o mișcare”.
Discursul Elenei Lasconi, președinta USR, la Congresul Extraordinar USR

Elena Lasconi, președinta USR: „România este casa noastră. Când un hoț intră peste tine în casă, nu pleci din propria ta casă, îl dai pe el afară”.

Publicată de USR pe Sâmbătă, 29 iunie 2024

10:00 - Elena Lasconi şi-a făcut apariţia în sală, în rochie albă, dând mâna cu delegaţii şi dându-le asigurări că va fi bine, iar înainte de acest moment, pe un ecran au rulat imagini cu ea şi cu mesaje referitoare la beneficiile de a avea o femeie preşedinte.

Programul congresului USR:

10.00 - Elena Lasconi va susţine un discurs.

10.30 - 14.00: lucrările congresului, fără accesul presei

14.00 - 17.00: alegeri pentru Biroul Naţional şi pentru alegerea candidatului USR la alegerile prezidenţiale, votul fiind cu buletine.

19.00: conferinţă de presă la care va fi anunţat candidatul la alegerile prezidenţiale, urmată de numărarea voturilor pentru noii membri ai Biroului Naţional..


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇