După dezastrul de la alegeri, REPER și-a validat aceeași conducere și caută o alianță cu USR

După dezastrul de la alegeri, REPER și-a validat aceeași conducere și caută o alianță cu USR

În urma alegerilor din 9 iunie, conducerea REPER şi-a pus de săptămâna trecută mandatul pe masă şi a convocat Consiliul Naţional al partidului pentru a stabili direcţiile politice pentru perioada următoare.

În acest sens, Consiliul Naţional a acordat, miercuri seară, un vot de încredere şi a revalidat mandatele copreşedinţilor Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, precum şi ale membrilor Biroului Naţional, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Totodată, au fost stabilite o serie de direcţii strategice pentru consolidarea partidului şi pregătirea pentru alegerile din toamnă.

ADVERTISING

De asemenea, la Consiliul Naţional REPER s-a subliniat nevoia de coagulare a forţele pro-europene şi democratice de opoziţie în jurul unui platforme comune, cu acelaşi program politic şi liste comune de candidaţi pentru alegerile din toamnă.

În acest sens, partidul va desemna în perioada imediat următoare o echipă de negociere care să înceapă imediat discuţiile atât cu noua conducere USR, cât şi cu candidaţii independenţi şi celelalte partide proeuropene, pentru constituirea unei alianţe electorale şi identificarea celei mai bune formule de reprezentare în alegerile din toamnă, mai arată comunicatul.

ADVERTISING

„Am trecut de primele alegeri prin forţe proprii. Nu am reuşit să facem pragul la alegerile europene, dar partidul REPER a reuşit în doar câteva luni, cu resurse limitate, să îşi crească substanţial notorietatea şi să câştige, la alegerile europarlamentare, încrederea a peste 334.000 de români.

Ca urmare a alegerilor locale, Partidul REPER a obţinut 2 mandate de primari şi 59 de mandate de consilieri locali/CGMB. Nici comasarea alegerilor cu doar câteva luni înainte de termen, nici modificările electorale substanţiale sau frauda electorală nu ne-au oprit. Mergem mai departe”, a declarat Ramona Strugariu.

ADVERTISING

La rândul său, Dragoş Pîslaru a spus că „deciziile Consiliului Naţional marchează un moment de bilanţ şi întăresc voinţa REPER de a se consolida şi a reprezenta la următoarele alegeri pe toţi românii care îşi doresc o politică cu oameni serioşi şi profesionişti”.

„Intrăm în linie dreaptă pentru următoarele runde de alegeri, unde ne vom asigura că REPER rămâne un partid aproape de oameni, cu un echilibru între politicile economice şi cele sociale şi mai ales cu soluţii viabile pentru problemele cu care se confruntă ţara.

Ca un pas important în această direcţie am decis ieri întărirea parteneriatului şi colaborării cu societatea civilă şi mediul antreprenorial prin oferirea şi punerea la dispoziţie a locurilor de candidatură pentru Senatul României către aceste comunităţi”, a completat Pîslaru.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇