Partidul lui Cioloș a sesizat OSCE și CE pentru frauda electorală masivă de la alegerile din România

Partidul lui Cioloș a sesizat OSCE și CE pentru frauda electorală masivă de la alegerile din România

Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, anunţă că a adus în atenţia Biroului pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului din cadrul OSCE şi Comisiei Europene ”frauda electorală masivă pusă la cale de comasaţi şi refuzul Biroului Electoral Central de a dispune renumărarea voturilor în secţiile în care societatea civilă şi cetăţenii au raportat probleme legate de corectitudinea procesului electoral”.

REPER, partidul lui Dacian Cioloș, nu a obținut niciun mandat, la alegerile europarlamentare de duminică, la care peste 488.000 de voturi au fost declarate nule, iar BEC a decis să respingă cererile de renumărare a voturilor formulate de REPER.

ADVERTISING

"Europa şi organizaţiile internaţionale nu pot închide ochii la ce se întâmplă şi în România şi nu pot să tacă. Am cerut OSCE şi Comisiei Europene să pună presiune pe autorităţile din România, care au obligaţia de a înlătura orice suspiciune de furt şi de fraudă.

Dacă România este un stat democratic, atunci să o demonstreze şi BEC să dispună renumărarea voturilor, cu observatori din societatea civilă şi internaţionali”, a transmis copreşedintele REPER.

Strugariu afirmă că ”sunt mii de secţii unde suspiciunile de fraudă sunt mari şi sute de sesizări verificate de REPER, la secţii din ţară, unde voturile oamenilor au dispărut”.

ADVERTISING

”Numai în dictaturi şi regimuri iliberale se întâmplă aşa ceva. Continuăm să luptăm. Fiecare vot contează, indiferent de rezultatul nostru, voi nu puteţi fi furaţi şi minţiţi”, a declarat Ramona Strugariu.

REPER-scrisoare

REPER a obținut doar 3,7% la alegerile din 9 iunie şi nu trece pragul electoral.

Dacian Cioloş a declarat, luni seară, că scorul naţional obținut de partid este ”un eşec”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇