Rezultate alegeri Sectorul 1 și 2: Procese verbale falsificate. Hopincă spune că s-a încheiat numărarea și a câștigat la 300 de voturi

Rezultate alegeri Sectorul 1 și 2: Procese verbale falsificate. Hopincă spune că s-a încheiat numărarea și a câștigat la 300 de voturi

Tot nu avem rezultatele finale de la Sectorul 1 şi Sectorul 2 din Bucureşti, unde primarii în funcţie de la USR, Clotilde Armand şi Radu Mihaiu, denunţă procese verbale falsificate care ar fi fost încărcate pe platforma AEP.

La Sectorul 1, George Tuţă (candidatul PSD la PS1) a anunţat că s-a terminat numărătoarea voturilor (după 80 de ore) şi el este noul primar.

În schimb, Clotilde Armand reia vineri dimineaţă acuzaţiile de fraudă electorală şi afirmă că 110 procese verbale au fost falsificate şi urcate în platforma AEP. Ea anunţă şi că a solicitat STS să pună la dispoziţie toate înregistrările ”care demonstrează acest jaf”.

La Sectorul 2, Radu Mihaiu, actualul primar, a obţinut renumărarea la două secții și a anunțat că a recuperat 294 de voturi.

În plus, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a deschis dosar penal pentru coruperea alegătorilor, falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Şi aici Rareş Hopincă (candidatul PSD) a declarat, vineri, că s-a finalizat numărarea voturilor şi s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea sa, ceea ce arată că este câştigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului 2.

SpotMedia.ro vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii despre procesul electoral din cele două cele mai bogate primării din ţară

Radu Mihaiu vine cu nou acuzații

  • Radu Mihaiu vine cu noi acuzații și spune că problemele sunt incredibil de grave la Sectorul 2.
  • ”Peste 60 de ore de când BES ne ignoră. Nici măcar secțiile unde au dispărut voturi nu le-au luat în discuție. Să nu mai vorbim că în Sectorul 2 au dispărut 1.345 buletine de vot, au dispărut ștampile de vot. Aflăm că au fost scoase din secții și ștampile de control. Au dispărut toate piesele de care aveau nevoie pentru a-și construi o secție paralelă.
  • Problemele sunt incredibil de grave. Chiar azi noapte au mai încercat să închidă o secție (248 - după 4 zile!) în care erau 9 voturi în plus în urnă. Au fost din cele descoperite preștampilate în ziua votului sau au provenit din secția care se putea construi din tot ce a dispărut din sector??
  • Președinta BES trebuie să înainteze speța către Parchet. Sesizează și ei fraudarea alegerilor. Totuși, presiunea pusă de PSD încă din prima noapte, când au înconjurat gardurile cu oameni care să vocifereze, încă ține adevărul ascuns.
  • Am cerut un lucru simplu: renumărarea voturilor unde sunt suspiciuni grave. De 3 zile nu ni se răspunde. Se încearcă mușamalizarea fraudei. Nu o vom lăsa așa”, a scris Mihaiu pe Facebook.
ADVERTISING

Hopincă se anunță câștigător

  • Rareş Hopincă a declarat, vineri, că s-a finalizat numărarea voturilor la Biroul Electoral de Sector şi s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea sa, ceea ce arată că este câştigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului 2. Potrivit acestuia, discuţia despre nereguli la vot reprezintă un refuz de a recunoaşte înfrângerea de către USR
  • Hopincă a precizat că ”este o întreagă epopee, pentru că nu a găsit nimeni acea cerere de renumărare, despre care vorbeşte domnul Mihaiu”.

Clotilde Armand acuză şi ea că procese verbale au fost falsificate

  • Clotilde Armand reia vineri dimineaţă acuzaţiile de fraudă şi afirmă că 110 procese verbale au fost falsificate şi urcate în platforma AEP. Ea anunţă şi că a solicitat STS să pună la dispoziţie toate înregistrările ”care demonstrează acest jaf”.
  • Ea susţine că a demonstrat matematic şi factual frauda electorală şi reia acuzaţiile la adresa lui Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.
  • ”Aşa vor Ciolacu şi Ciucă să câştige, aşa vor să pună mâna pe bani şi să fure în linişte. Printr-o fraudă electorală demonstrată de mine matematic, factual. Este foarte clar că în Sectorul 1 rezultatul a fost viciat şi nu are nicio legitimitate”, afirmă edilul într-o postare pe Facebook.

Procese verbale false de la Sectorul 2 pe site-ul AEP

  • Radu Mihaiu a anunțat, într-o conferință de presă, că a făcut denunţ penal pentru fals în înscrisuri oficiale, în cazul procesului verbal de la Secţia nr. 167, în care ar fi fost înregistrate cu 50 de voturi mai multe faţă de numărul alegătorilor. Proces verbal care a fost încărcat pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente din Biroul Electoral de Sector. El anunță că urmează să mai vină un proces verbal cu o semnătură falsă și spune că „este o primă dovadă că efectiv vorbim de fraudă”. Radu Mihaiu a făcut referire şi la cazul altor observatori care ar fi semnat pe toate paginile proceselor verbale, dar care au constatat acum că semnătura lor apare doar pe ultima pagina.
  • Mihaiu a acuzat Biroul Electoral de Sector de faptul că "tergiversează" deciziile privind renumărarea voturilor, în speranţa că "lumea oboseşte". El a depus o cerere de renumărare pentru peste 30 de secţii de votare și a semnalat şi "lipsa" a peste 500 de voturi din urne.
  • Edilul susține că în acest moment, diferența dintre el și contracandidatul său, Rareș Hopincă, este de 270 de voturi, în favoarea acestuia, dar „lipsesc peste 500 de voturi şi peste 1.300 de buletine de vot".
  • Mihaiu a mai spus, într-o postare pe Facebook că „se adună din ce în ce mai multe dovezi pentru a cere anularea alegerilor în Sectorul 2".
ADVERTISING

Dosar penal la Sectorul 2

  • Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au deschis un dosar penal in rem, pentru coruperea alegătorilor, falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, în urma plângerii penale depuse de primarul Radu Mihaiu, care a reclamat fraude la votul de duminică.
  • Mihaiu a acuzat că, în cadrul mai multor secţii de votare, "s-au prezentat alegători care au votat candidatul unei formaţiuni politice precum şi lista de candidaţi ai unei alianţe electorale în schimbul unei sume de bani şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, constând în aceea că, la aceeaşi dată, în cadrul a patru secţii de votare au existat buletine de vot pre-ştampilate cu ştampila 'votat' aplicată pe chenarul corespunzător al unuia dintre candidaţii la funcţia de primar al Sectorului 2 din Bucureşti, precum şi al unuia dintre candidaţii la funcţia de primar general al municipiului Bucureşti".
  • Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, a transmis joi Parchetul.

Fritz a venit la Bucureşti pentru Clotilde Armand

  • Mesajul lui George Tuță a venit în timp ce Clotilde Armand susținea declarații de presă, alături de primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
  • Clotilde Armand cere în continuare renumărarea voturilor la Sectorul 1, ea afirmând că are dovezi clare şi matematice că s-a fraudat acest scrutin în mod flagrant, iar ”Ciolacu şi Ciucă sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946”.
  • ”Voi prezenta o analiză a 41 de secţii de votare unde cifrele, matematic, nu corespund. Din 166 de secţii de votare, am reuşit să analizăm 40, unde s-au pierdut 2.097 de buletine şi s-au pierdut 500 de voturi. Nu ştim unde sunt buletinele, nu ştim unde sunt voturile”.
  • ”Într-o singură secţie, am recuperat 180 de voturi care erau transcrise greşit de către preşedinţii de secţii numiţi de PSD şi PNL”.
  • ”Fac apel la autorităţi să accepte renumărarea voturilor, pentru că nu au nimic de ascuns”, a afirmat Clotilde Armand.
ADVERTISING

Tuţă anunţă că s-a terminat numărătoarea la Sectorul 1

  • George Tuță spune că s-a încheiat procesul electoral la Sectorul 1, după 80 de ore, și că rezultatele sunt cele anunțate de PNL încă de luni dimineața, după numărătoarea paralelă: s-a votat „pentru schimbare”.
  • „Începând din acest moment, am ieșit din logica de campanie și începem să lucrăm pentru cetățenii Sectorului 1 (...) În această idee, transmit primarului în funcție solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului, lucru care, după cum știți, din motive de calendar, se va întâmpla în toamnă.
  • Voi solicita crearea unei echipe de tranziție, formată din persoane din primărie și din specialiști din echipa mea, care să asigure preluarea din mers a dosarelor principale, a calendarelor prevăzute, a cheltuielilor angajate, a proiectelor care se finalizează, cu accent pe legalitate și eficiență”.
  • „Echipa de tranziție trebuie să aibă acces la documente fără îngrădiri și să lucreze într-un climat de profesionalism și sinceritate, pentru că viața nici nu se termină cu Clotilde Armand, nici nu începe cu George Tuță. O să solicit și întâlniri în persoană cu primarul în funcție pentru a ne pune de acord asupra aspectelor tehnice și asupra celor mai bune practici în ceea ce privește schimbarea de administrație. (...) Hai să facem treabă!”.

Radu Mihaiu anunţă că a recuperat 294 de voturi

  • Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că, în urma renumărărilor efectuate în două secţii, a recuperat 294 de voturi. Una dintre acestea este Secţia nr. 352, unde cele 333 de voturi pe care le-a obţinut Radu Mihaiu au fost inversate, în procesul verbal, cu cele ale unei contracandidate. Cei din secţia de vot recunoscuseră greşeala şi au cerut corectarea ei.
  • "Secţia 352 a fost numărată. Incidentul documentat. Încheiem o zi lungă şi grea, dar a meritat. 294 voturi de la voi au fost scoase la lumină. 294 voturi în plus din doar 2 secţii renumărate azi. Însă nu am terminat. Mai sunt 30 de secţii de renumărat. 30 de secţii cu suspiciuni grave pe care PSD PNL le ţine sub capac pentru că ştiu şi ei că pierd", scrie Mihaiu, pe Facebook.

Hopincă nu are emoţii

  • Candidatul PSD-PNL Rareș Hopincă anunţă că şi la Sectorul 2 se apropie de final procesul electoral: "Din cunoștințele mele, mai sunt încă 2 secții care mai trebuie înscrise și mai este o secție pentru care s-a solicitata renumărarea voturilor și probabil că se va renumăra în această seară. Probabil că se vor termina ambele operațiuni în această seară (...)
  • Nu am niciun fel de emoție. Renumărarea, indiferent de rezultatul acesteia, nu e de natură  să schimbe ierarhia în clasamentul votului pe sector"

BEC respinge anularea alegerilor

  • Biroul Electoral Central a anunţat că a respins cererea de anulare a alegerilor în Sectorul 1, formulată de Clotilde Armand:
  • "Văzănd susţinerile petentului potrivit cărora: «mai mulţi alegători decedaţi „au votat” la acest scrutin electoral, au existat cazuri de anulare a unor voturi valabil exprimate prin preştampilarea buletinelor de vot pentru Alianţa electorală PSD-PNL; există elemente de vot multiplu, şi care, repetăm în lipsa unei diferenţe majore de voturi între candidaţi, au influenţat în mod decisiv rezultatul alegerilor. …)» Sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

USR transmite dovezile de fraudă de la Sectorul 1

  • Un document transmis pe grupul de presă al USR arată că partidul cere reluarea alegerilor și organizarea lor de către AEP fără implicarea unor personaje care au manifestat în trecutul apropiat un puternic angajament politic de partea PSD-PNL:
  • În mod normal, după numărarea voturilor ar trebui sa nu existe nicio diferență între numărul de buletine de vot ajunse în secții si numărul de buletine de vot consemnate în procesul verbal final. Nu ar trebui sa existe nicio diferență între numărul de votanți şi numărul de voturi - valabile + nule. Matematica nu minte! Am descoperit, însă, numeroase secții de la care lipsesc buletine de vot.
  • Prin verificarea a 41 secții de votare, am stabilit că diferența dintre numărul de buletine de vot distribuite în secțiile din Sectorul 1 și suma dintre numărul de buletine de vot utilizate + buletine anulate depășește 2.097 buletine de vot care nu au fost procesate legal.
  • Mai mult, diferența dintre numărul total de alegători prezenți și numărul de voturi valabil exprimate + voturi nule în 38 secții este de încă 454 voturi dispărute fără ex. Si aceste probleme inacceptabile au fost “rezolvate” tot în mod abuziv, din pix, fără justificare.
  • Aceasta diferență nu poate fi explicată sau admisă. Ea a fost “rezolvată” la BES în mod abuziv, prin modificarea “din pix” a cifrelor pe procesele verbale pentru a forța închiderea sumelor, dar fără vreo renumărare sau justificare plauzibilă.
  • In fapt, diferența provizorie de voturi intre candidatul ADU si candidatul PSD-PNL este sub 450 de voturi, adică sub 0,5% din total votanți.
  • Ținând cont de faptul ca numărul de buletine de vot problematice depășește de peste 5 ori diferența provizorie de voturi dintre primii doi candidați, este plauzibil ca erorile din procesul electoral privind procesarea acestor voturi să fi putut schimba rezultatul alegerilor.

Ataşat veţi găsi procesele verbale despre care USR spune că sunt dovezile fraudei din Sectorul 1:

Tuţă spune că are cu 681 de voturi mai mult

  • Înainte ca Biroul Electoral al Sectorului 1 să centralizeze ultimele 3 secții de vot din sector, George Tuță spune că are cu 681 de voturi mai mult decât Clotilde Armand, iar lucrurile nu se mai pot schimba în privința învingătorului.
  • Întrebat dacă este posibil să se accepte cererea lui Clotilde Armand de renumărare a voturilor, George Tuță a spus că din cele 167 de secții, în 163 deja toate deciziile de aprobare a proceselor verbale au fost luate prin unanimitate.
  • „Adică inclusiv a reprezentanților domniei sale. Tot procesul a fost extrem de transparent, toți candidații au avut acces, au fost prezenți acolo, nu au fost intervenții. De fiecare dată, dacă a fost o suspiciune sau o greșeală, acestea au fost îndreptate. Nu există niciun fel de argument prin care ceva să nu fi fost la locul lui în această perioadă.

Ciolacu: Văd două persoane care au pierdut

  • Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat scandalul: „Văd două persoane care, alături de alte mii de persoane, au pierdut alegerile”.
  • Ulterior, el a spus că procedurile au fost prea lungi și că spațiul pus la dispoziție de Primăria Sectorului 1 nu a fost adecvat.

Radu Mihaiu anunţă o primă victorie şi o plângere penală

  • Radu Mihaiu a depus o plângere penală in rem, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2: „Există dovezi clare, inclusiv poze, care arată că au fost daţi bani de către candidatul PSD pentru cumpărarea de voturi. De asemenea, au fost distribuite buletine deja ştampilate. Aceste fapte au fost identificate în patru secţii diferite, ceea ce indică o acţiune coordonată a aceluiaşi partid. Este esenţial ca cei care au cumpărat voturi să fie traşi la răspundere".
  • Biroul Electoral Municipal (BEM) a admis contestaţia depusă de Radu Mihaiu, iar Secţia 352 va fi renumărată. „Aceasta este o primă victorie şi mă bucur că cererea noastră de renumărare a fost admisă”.
  • USR aminteşte că Sectorul 2 a înregistrat cele mai multe voturi anulate.

Clotilde Armand atacă presa la Biroul Electoral Sector 1

  • „Aceste cereri de renumărare sunt depuse în mod oficial, sunt zeci de cereri depuse în mod oficial, sunt semnate şi depuse prin e-mail la Biroul Electoral Sector 1, la Biroul Electoral Central şi nu am primit niciun fel de răspuns. Ba da, au fost depuse plângerile şi la Parchetul General. Vă spun că au fost depuse la Parchetul General prin procedură oficială”.
  • Atenţionată asupra faptului că Parchetul General spune că nu sunt depuse plângeri, Clotilde Armand a replicat acid la adresa unei jurnaliste: „Sunt depuse la Parchetul General. Vă daţi demisia, dacă nu este aşa cum vă spun şi plecaţi de aici şi toţi şefi dvs îşi dau demisia? Doamnă, vă spun că au fost depuse”.
  • Despre faptul că acuză acum că umblă alte persoane în sacii cu voturi, când la alegerile precedente ar fi umblat reprezentaţi ai USR, Armand a propus să oprească declaraţiile: „Vă propun aşa – să ne oprim aici pentru că în loc să aveţi o atitudine corectă pentru a înţelege de ce nu este corect acest proces, treceţi la atac, vă legaţi de nişte fake news de acum patru ani pe care tot le-aţi repetat, vă legaţi de şobolani, în loc să încercaţi să înţelegeţi care este situaţia de acum.
  • Nu sunteţi jurnalişti adevăraţi, dacă faceţi asta, în loc să înţelegeţi. Eu nu vorbesc de toţi jurnaliştii. Vorbesc de jurnaliştii de la Antena 3, care, în loc să înţeleagă ce se întâmplă, încearcă spună nişte lucruri care nu sunt relevante aici. Doamna insistă într-una cu şobolanii şi ce s-a întâmplat acum patru ani. Asta spune nu în microfon, spune aici la mine la ureche. Este normal aşa ceva?”.
  • „Eu nu am venit aici să vorbesc de urşi sau de şobolani sau de fake news de acum 4 ani. Nu am venit pentru asta. Am venit pentru ceva extrem de grav care se întâmplă. E vorba de o pată neagră asupra democraţiei în România. Am vorbit despre fraude care implică mii de voturi. 110 procese verbale care nu se închid, de la care se pot lua până la o mie de voturi. Despre asta am venit să vorbesc”.  

George Tuţă, relaxat că se consideră primar

  • George Tuţă (PSD-PNL) se consideră deja primar la Sectorul 1 şi spune că procesul electoral se desfăşoară corect şi nu a fost nevoie de nicio renumărare a voturilor: "Din cele 166 de secţii au fost închise 164, în două secţii au fost nişte situaţii, la una dintre ele a fost o eroare pe care toată lumea a recunoscut-o. În loc să transcrie de pe ciorna pe care o aveau pe procesul verbal la primarului de sector, au trecut la primarul general şi de la primarul general pe procesul verbal al primarului de sector. Nu a fost nevoie de nicio renumărare a voturilor, ci doar de această corecţie".
  • "Mai sunt cred că de predat 15 procese verbale care sunt deja înregistrate. (...) Fiecare secţie de vot este analizată cu mare atenţie şi toate deciziile de până acum au fost luate în unanimitate la Biroul electoral de sector. Ultimele secţii nu cred că ar trebui să mai ridice probleme şi ar trebui să existe un ritm. Însă gândiţi-vă şi la aceşti oameni care în ultimele 24 de ore nu s-au odihnit absolut deloc şi lucrează în foc la foc continuu pentru a afla rezultatul final".
  • "Datele (...) sunt publice. Fiecare dintre noi poate să facă această aritmetică simplă, să adune voturile să-şi dea seama că sunt corecte. Noi am făcut acest calcul. N-am ţinut cont de pozele pe care le pune doamna Armand, ci, din contră, am luat datele de pe platforma oficială AEP. Unde acolo în cea mai mare parte a fost corect, inclusiv la procesul verbal de care vă povesteam eu, că au fost trecute fizic la primarul general de la primarul de sector, pe platformă erau trecute corect şi noi am făcut calcul pe datele corecte"
  • Biroul electoral de sector a decis să renumere la una dintre secţii, iar rezultatul obţinut în acea secţie - voturile mele au fost păstrate, iar după numărătoarea din secţia respectivă voturile pe care le avea doamna Armand erau umflate din pix cu 20".
  • "Îmi doresc să se încheie într-un mod corect şi la cum am văzut că merg lucrurile mă aştept ca astăzi să se întâmple acest lucru. (...) Subliniez faptul că toate procesele verbale predate birourilor electorale au fost acceptate cu unanimitate de voturi din partea tuturor reprezentanţilor Biroului electoral de sector şi aici vorbim de cele două doamne judecătoare şi de cei şapte reprezentanţi ai partidelor politice".

Protest USR la Biroul Electoral Sector 2. Radu Mihaiu: Suspiciuni de fraudă la 2.000 de voturi

  • Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, solicită renumărarea voturilor în peste 30 de secţii, afirmând că există „suspiciuni documentate de fraudă” în cazul a peste 2.000 de voturi.
  • USR a făcut protest în faţa Biroului Electoral al Sectorului 2, pentru a cere „respectarea votului oamenilor”. Alături de Mihaiu se află Elena Lasconi, Lucian Stanciu-Viziteu, Ionuţ Moşteanu, Radu Mihail, Diana Buzoianu. Detalii AICI

Clotilde Armand: Au mai dispărut 1.000 voturi „din pixul PNL-PSD”

  • Clotilde Armand a acuzat că peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secţia de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr, ”s-au evaporat”: ”Au mai dispărut 1.000 voturi. Din pixul PNL PSD. Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă a celor de la PSD şi PNL. Peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secţia de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr, s-au evaporat. Număr de magie marca PSD-PNL!
  • Să recapitulăm situaţia de aici, conform procesului-verbal s-a primit un număr total de 2.220 de buletine de vot, din care au fost valabil exprimate 885 de voturi. Un număr de 24 de voturi au fost nule, iar 290 de buletine de vot au fost neîntrebuinţate şi anulate. Unde sunt 1.021 de buletine de vot? În ce urnă de votare au fost depuse?”
  • Mesaj pentru Ciolacu: ”Marcele… ţi-am zis că nu te pricepi la matematică. Şi matematica nu minte” Detalii AICI

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇