Alegeri locale 2024: Un primar arestat preventiv în urmă cu câteva luni a fost reales

Alegeri locale 2024: Un primar arestat preventiv în urmă cu câteva luni a fost reales

Primarul comunei prahovene Bălţeşti, ridicat de procurori, reţinut şi chiar arestat preventiv, anul acesta, a fost reales în fruntea administraţiei locale în urma scrutinului de duminică.

Edilul Radu Ion (PNL) a obţinut un nou mandat de primar, el înregistrând victoria electorală şi din postura de inculpat.

Radu Ion l-a surclasat pe contracandidatul său de la PSD, Şică Ion, liberalul fiind votat de 1.069 dintre alegători, în timp social-democratul a primit 834 de voturi, conform datelor centralizate în cele două secţii de votare din comună şi publicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

ADVERTISING

Primarul comunei Bălţeşti, liberalul Ion Radu, jurist de profesie, a candidat pentru încă un mandat în condiţiile în care anul acesta a fost reţinut şi apoi arestat într-un dosar în care este anchetat penal sub acuzaţia că a plătit milioane de lei din fondurile Primăriei către două firme pe care le administra în fapt, banii ajungând în final la el sau la rude ale sale.

Nu este singurul astfel de caz. Și candidatul PNL pentru funcţia de primar al comunei Tarcău din Neamț a câştigat alegerile, chiar dacă se află în arest preventiv.

ADVERTISING

Potrivit numărătorii paralele efectuate de social-democraţi, edilul a obţinut 583 de voturi, în timp ce principalul contracandidat, social-democratul Iulian Găină, are 450 de voturi.

Urmăreşte rezultatele la alegerile locale 2024 din București și din țară (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇