Sectorul 1: Numărătoarea voturilor a fost suspendată. Mai multe persoane au leșinat la coadă (Foto) UPDATE

Sectorul 1: Numărătoarea voturilor a fost suspendată. Mai multe persoane au leșinat la coadă (Foto) <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a solicitat Biroului Electoral suspendarea procesului de validare a rezultatelor din secțiile de votare din sector.

Ea a propus ca procesul să fie reluat marți dimineață, astfel încât reprezentanții secțiilor de votare să fie odihniți.

UPDATE: Biroul Electoral din Sectorul 1 a decis, luni seară, suspendarea procesului electoral până marţi dimineaţă şi preluarea materialelor sub pază militarizată.

Clotilde Armand spune că zeci de reprezentanţi ai secţiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua ca să valideze procesele-verbale şi să depună sacii cu voturi, mai multe persoane au leşinat şi a fost chemat SMURD.

cozi-depunere-voturi

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ADVERTISING

Ea a propus ca „sacii şi procesele verbale să fie puse într-o cameră sigilată din Piaţa Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secţiile de votare, iar sacii şi procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor”, însă spune că nu i-a răspuns nimeni la aceste solicitări.

Armand a adăugat că, până în acest moment, mai puţin de o treime din procesele-verbale din secţiile de votare din Sectorul 1 au fost validate de Biroul Electoral Sectorul 1.

cozi-depunere-voturi-2

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ADVERTISING

„Revin cu o urgenţă care trebuie rezolvată rapid de Marcel Ciucă şi Nicolae Ciucă şi cu precizări privind procesul electoral de la Sectorul 1. În acest moment, la Piaţa Amzei, unde este sediul Biroului Electoral Sector 1, este o situaţie de neacceptat pentru o capitală europeană, iar Autoritatea Electorală Permanentă şi Biroul Electoral Central sunt complici la ce se întâmplă.

Zeci de reprezentanţi ai secţiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua pentru a valida procesele-verbale şi pentru a depune sacii cu voturi. Mai multe persoane au leşinat astăzi, iar SMURD-ul a fost chemat de urgenţă. Situaţia este dramatică şi nu exagerez”, a scris Clotilde Armand, luni pe Facebook.

ADVERTISING

Ea a adăugat că a cerut reprezentanţilor Biroului Electoral să vină cu soluţii pentru a debloca rapid această situaţie din Piaţa Amzei, pentru că membrii comisiilor de vot sunt la datorie de sâmbătă dimineaţă şi sunt extenuaţi.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Să închidă sacii şi procesele verbale într-o cameră sigilată din Piaţa Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secţiile de votare, iar sacii şi procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor. Procesul de validare să fie reluat mâine, cu reprezentanţii secţiilor de votare odihniţi. Doar cu mintea limpede putem rezolva aceste probleme. Nu mi s-a răspuns la aceste solicitări!”, a mai scris Clotilde Armand.

După ce exit-poll-ul a arătat un rezultat foarte strâns, luni dimineaţă, PNL Bucureşti a anunţat pe numărătoare paralelă că George Tuță este noul primar al Sectorului 1.

Urmăreşte rezultatele la alegerile locale 2024 din București și din țară (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇