Alegeri locale 2024: Procesul electoral a fost suspendat în 22 de județe

Alegeri locale 2024: Procesul electoral a fost suspendat în 22 de județe

Procesul electoral a fost suspendat în 22 de judeţe, din cauza oboselii şi a caniculei.

Oficialii Poliţiei Române au anunţat, luni seară, că procesele verbale, sacii cu voturi şi toate materialele electorale au fost predate şi sunt păzite de personal al Ministerului de Interne până la reluarea procedurilor în cursul zilei de marţi.

"La nivel naţional, în 22 de judeţe, avem situaţia în care, deşi s-au terminat numărătorile, numărătoarea voturilor a fost finalizată, s-a suspendat transportul voturilor către locaţiile birourilor electorale (…) Personalul MAI nu are acces în incinta în care sunt ţinute materiale electorale, în care sunt ţinute voturile, în care sunt ţinute procesele verbale sau celelalte materiale electorale”, au transmis, luni seară, oficialii Poliţiei Române.

ADVERTISING

Potrivit acestora, toate documentele care ţin de procesul electoral sunt depozitate, sunt predate pe bază de proces verbal structurilor MAI.

”Acea încăpere este sigilată, nimeni nu mai are acces în acea încăpere şi nici personalul MAI, bineînţeles, până a doua zi dimineaţă, până mâine dimineaţă, atunci când aceste locaţii vor fi predate de către personalul MAI către preşedinţi, bineînţeles tot pe bază de proces verbal", a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

Anterior, Biroul Electoral Central a recomandat continuarea procesului electoral. Cei care decid suspendarea centralizării voturilor trebuie să asigure predarea acestora către structurile MAI care le vor păzi până la reluarea procesului, a transmis BEC.

ADVERTISING

”Înţelegând situaţia grea în care se derulează centralizarea rezultatelor votării şi timpul îndelungat de procesare a proceselor-verbale întocmite la nivelul secţiilor de votare, vă adresăm rugămintea de a lua toate măsurile necesare astfel încât procesul electoral să se deruleze în mod neîntrerupt.

În situaţia în care decideţi să vă asumaţi răspunderea întreruperii procedurii de centralizare a rezultatelor alegerilor, vă rugăm să luaţi toate măsurile necesare în vederea asigurării predării-primirii în paza structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a tuturor materialelor folosite în procesul votării, iar spaţiile în care se depozitează materialele electorale să fie predate în paza MAI, reluând activitatea în aceleaşi condiţii de siguranţă”, au transmis, luni seară, reprezentanţii Biroului Electoral Central.

ADVERTISING

Potrivit acestora, ”aceste măsuri trebuie luate astfel încât să existe siguranţa materialelor şi a documentelor rezultate în urma alegerilor, precum şi că nimeni nu va putea, în niciun mod, să afecteze integritatea acestora”.

”În cele din urmă, vă rugăm să procedaţi la comunicarea prezentei circulare către birourile electorale de circumscripţie şi biroruile electorale ale secţiilor de votare din aria dumneavoastră de competenţă teritorială”, se mai arată în circulara BEC.

Urmăreşte rezultatele la alegerile locale 2024 din București și din țară (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇