PSD nu e de acord cu reducerea salariilor la stat: Să nu lăsăm un măr bolnav să strice o grămadă mare de mere sănătoase

PSD nu e de acord cu reducerea salariilor la stat: Să nu lăsăm un măr bolnav să strice o grămadă mare de mere sănătoase

PSD nu e de acord cu reducerea salariilor, iar scenariul ministrului Marcel Boloş, privind „o revizuire” a salariilor în sistemul bugetar ca modalitate de a diminua cheltuielile, trebuie eliminat din start din discuţiile coaliţiei, afirmă secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

”Scenariul ministrului Marcel Boloş, care a menţionat „o revizuire” a salariilor în sistemul bugetar, ca modalitate de a diminua cheltuielile, trebuie eliminat din start din discuţiile care vor avea loc în cadrul coaliţiei, pentru a nu risca compromiterea altor măsuri bune şi necesare. Să nu lăsăm un măr bolnav să strice o grămadă mare de mere sănătoase”, a precizat Stănescu.

ADVERTISING

El a menţionat că ”trebuie să ajustăm cheltuielile publice, dar acest obiectiv nu se va face prin soluţii imorale, de tristă amintire, precum tăierile salariale din perioada Băsescu. Deja inflaţia a avut o contribuţie negativă asupra veniturilor românilor”.

”Partidul Social Democrat şi coaliţia de guvernare au ca scop sprijinirea populaţiei şi a companiilor româneşti în această perioadă complicată şi protejarea veniturilor acestora. Sub nicio formă nu vom discuta despre tăieri de salarii. Este exclus!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dimpotrivă, misiunea coaliţiei de guvernare este să apere veniturile şi puterea de cumpărare a tuturor cetăţenilor ţării. Ceea ce a şi făcut de când PSD a intrat la guvernare şi a ales consensul, stabilitatea şi cooperarea politică în locul unui conflict permanent şi al instabilităţii”, afirmă secretarul general al PSD.

”Vom găsi cu siguranţă soluţiile cele mai potrivite pentru a eficientiza cheltuielile bugetare pentru că, în asemenea momente, această decizie este o dovadă de solidaritate faţă de români”, a completat el.

ADVERTISING

Gorghiu: Un fake-news rostogolit

În schimb, Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului, afirmă că informația privind posibile reduceri ale salariilor bugetarilor și numărului locurilor de muncă la stat reprezintă „un fake-news rostogolit, o declarație a unui ministru scoasă din context”.

„Văd că a devenit o temă a ultimelor trei-patru zile. Am văzut un fake-news rostogolit, o declarație a unui ministru scoasă din context, motiv pentru care vreo două zile am tot auzit cum se taie salarii și pensii în România. Spun că este un fake-news. Guvernul nu intenționează nici să reducă salariile angajaților din sistemul bugetar, nici locurile de muncă, a dat premierul însă niște termene și a solicitat măsurile celor din ministere. 6% reducere din cheltuielile neesențiale. E un lucru care mi se pare absolut firesc”, spune Alina Gorghiu.

Ea afirmă că Senatului nu i s-a solicitat reducerea cheltuielilor.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a explicat luni că Guvernul trebuie să facă o reformă a salarizării bugetarilor, pentru că este jalon pentru a patra tranșă din PNRR. În plus, şi bugetul geme sub povara imensului aparat de stat.

„Cheltuielile cu salariile reprezentau 37% (din totalul veniturilor încasate – n.red.), eram printre primele locuri în UE, și aici la acest indicator trebuie să vedem cum îl ajustăm ca să vedem cum validăm jalonul”, a declarat Marcel Boloș la Digi24.

România și-a asumat în PNRR reducerea cheltuielilor cu salariile bugetarilor. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇