PSD insistă cu moțiunile fără sorți de izbândă: urmează ministrul Agriculturii, Adrian Oros

PSD insistă cu moțiunile fără sorți de izbândă: urmează ministrul Agriculturii, Adrian Oros

PSD va depune săptămâna viitoare, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat joi preşedintele acestui partid, Marcel Ciolacu.

„Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor, federaţiilor şi sindicatelor din domeniul agroalimentar.(…) Am văzut că concomitent cu întâlnirea noastră a ieşit şi domnul ministru Oros şi a produs anumite ştiri. Cu toţii am tras o concluzie – domnul ministru Oros este într-o lume paralelă faţă de ceea ce se întâmplă în acest moment în acest domeniu.

ADVERTISING

În primul rând, nu s-au luat măsuri, nu au fost date nici până acum despăgubirile pentru secetă, nu au fost plătită acciza pe trimestrele 3 şi 4 de anul trecut, ceea ce reprezintă 60% din totalul de acciză şi, nu în ultimul rând, am văzut că ministrul Oros a venit cu o iniţiativă parlamentară, la Senat, să modifice legea 17, cea privitoare la înstrăinarea terenurilor.

De aceea, împreună cu colegii mei, am decis, săptămâna viitoare, să depunem o moţiune simplă la adresa domnului ministru Oros la Camera Deputaţilor. Pericolul asupra securităţii alimentare a României în acest moment este unul real", a spus Ciolacu, la o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Până acum, PSD a mai depus moțiuni simple împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, precum și împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Ambele au fost respinse în Parlament, unde PSD nu mai poate obține majoritatea.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇