PSD cere anchetă penală pentru folosirea resurselor guvernamentale în campania lui Cîţu la şefia PNL

PSD cere anchetă penală pentru folosirea resurselor guvernamentale în campania lui Cîţu la şefia PNL

PSD solicită instituţiilor abilitate să declanşeze de urgenţă o investigaţie penală cu privire la utilizarea resurselor umane şi bugetare din Cancelaria premierului în campania electorală a lui Florin Cîţu pentru şefia PNL.

„Documentele apărute în presă cu privire la punctajele de comunicare pentru campania internă a premierului Cîţu, realizate de angajaţii Cancelariei premierului, constituie probe temeinice care justifică pe deplin o astfel de anchetă, iar în trecut au fost numeroase cazuri similare pentru care s-au constituit dosare penale”, arată comunicatul de presă al PSD.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Conform sursei citate, punctajul emis de Cancelaria prim-ministrului cu titlul „Florin Cîţu candidat pentru preşedinţia PNL” arată că premierul şi-a stabilit sediul oficial de campanie în biroul său de la Guvern şi foloseşte, în mod necuvenit, resursele şi personalul bugetar în lupta sa politică din partid.

„Acest fapt se circumscrie unei infracţiuni de corupţie săvârşită de la cel mai înalt nivel al statului român, mai precis încălcarea art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Conform acestui articol, folosirea influenţei ori autorităţii funcţiei de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii unui folos necuvenit, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani, iar tentativa se sancţionează conform legii”, conchide sursa menţionată.

Premierul Florin Cîţu a respins, săptămâna trecută, acuzaţia PSD conform căreia ar folosi banii din rectificarea bugetară pentru a obţine susţinere la congresul PNL din partea primarilor.

El a adăugat că a invitat primarii social-democraţi la Vaslui să vină la discuţii, iar recent a stat de vorbă cu cei de la Asociaţia Municipiilor din România, unde sunt edili de la toate partidele politice. „Eu cred că mai multă democraţie decât a fost în acest Guvern nu a existat”, a mai spus şeful Executivului.

Un document intern al echipei de comunicare de la Guvern a premierului Florin Cîțu, consultat de G4Media.ro, arată principalele linii de mesaj, precum și strategia de comunicare în bătălia internă.

Documentul poartă antetul Guvernului României, deși conținutul său este dedicat exclusiv activității din PNL a premierului.

Citește mai multe despre cum se desfășoară lupta pentru putere în PNL:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!