Procesul din Senat de punere sub acuzare a lui Trump nu va avea loc înainte de învestirea lui Biden

Procesul din Senat de punere sub acuzare a lui Trump nu va avea loc înainte de învestirea lui Biden

Un purtător de cuvânt al lui Mitch McConnell, liderul majorităţii din Senatul american, a confirmat o informaţie relatată de un jurnalist Washington Post potrivit căreia senatorul a spus că nu va fi de acord ca forul să se reunească pentru procesul de punere sub acuzare a lui Donald Trump înainte de inaugurarea noului mandat prezidenţial.

Liderul Minorităţii din Senat, Chuck Schumer, i-a cerut lui McConnell să se folosească de o clauză de urgenţă care le-ar permite să revină mai devreme, dar este nevoie de acordul ambilor lideri pentru ca Senatul să facă asta.

ADVERTISING

Liderii republicani din Senat au fost surprinşi marţi, după ce New York Times a scris că McConnell e „încântat” că Trump urmează să fie pus sub acuzare, scrie NBC News.

Camera Reprezentanţilor urmează să voteze miercuri punerea sub acuzare („impeachment”) a preşedintelui Donald Trump pentru incitarea susţinătorilor lui de a intra în Capitoliu, pe 6 ianuarie. Mandatul lui se încheie pe 20 ianuarie, când urmează să fie învestit în funcţie democratul Joe Biden.

Este aşteptat ca votul să treacă de forul condus de democraţi, ceea ce va face ca Trump să devină primul preşedinte de două ori pus sub acuzare.

ADVERTISING

Și republicanii votează pentru

Tot mai mulţi republicani şi-au exprimat sprijinul pentru punerea sub acuzare, inclusiv liderul Liz Cheney. Totuşi, Tom Cole i-a îndemnat pe alţii să voteze împotrivă pentru că „este un proces viciat” care va alimenta diviziunile.

Preşedintele Trump şi-a apărat discursul de dinaintea revoltei de miercurea trecută, în care şi-a încurajat susţinătorii să se adune la Capitoliu, spunând că „a fost complet adecvat”.

ADVERTISING

Dacă Trump va fi pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor, Senatul va susţine apoi un proces. O majoritate de două treimi este necesară pentru condamnarea lui, ceea ce înseamnă că 17 republicani trebuie să se alăture democraţilor.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇