Primarul ales al Sectorului 2 se plânge că va mai dura încă două saptămâni până preia mandatul, pentru că e nevoit să ”plimbe” hârtii de la o instituție la alta

Primarul ales al Sectorului 2 se plânge că va mai dura încă două saptămâni până preia mandatul, pentru că e nevoit să ”plimbe” hârtii de la o instituție la alta

Primarul ales al Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR), se plânge de birocrația din România și spune că din această cauză va mai dura încă două săptămâni până își va prelua mandatul.

Noul edil afirmă că în momentul în care și-a oficializat candidatura a depus două dosare pline, iar acum a mers cu ele la patru instituții.

”Au trecut două săptămâni de când sunt primar ales. O să mai treacă una, două până când depun jurământul și preiau mandatul. În fața birocrației suntem toți un rând ordonat și nesfârșit de dosare cu șină umblătoare.

ADVERTISING

Pentru orice interacțiune cu statul plimbăm dintr-o parte în alta aceleași hârtii. Unul dintre principalele obiective USR PLUS și implicit al meu, în calitate de primar, este debirocratizarea. Este o adevărată corvoadă pentru toți și a venit timpul să înceteze.

Am depus două dosare pline când mi-am oficializat candidatura. Acum am plimbat aceleași acte între patru instituții”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

ADVERTISING

Potrivit primarului ales, cel mai mult l-a frapat faptul că a trebuit să meargă la mai multe instituții cu o hârtie care să ateste rezultatul alegerilor.

Asta în condițiile în care rezultatul este disponibil online și ar fi putut fi transmis, digital, de la o instituție la alta.

Cel mai mult m-a frapat când a trebuit să plimb de la una la alta o hârtie care să ateste rezultatul alegerilor. Rezultat care este disponibil online și care ar fi foarte ușor de transmis digital de la o instituție la alta. Însă, în România, în ciuda vitezei extraordinare a Internetului, în ciuda investițiilor enorme din IT, statul este la pământ cu tehnologia.

ADVERTISING

Există țări din Europa în care hârtiile sunt de domeniul trecutului, în ceea ce privește contactul cu instituțiile statului. Există inclusiv primării în România în care totul se poate face strict digital.

E evident că se poate, trebuie doar ca cineva să muncească în acest sens. Să creeze proceduri. Să interconecteze departamentele. Să își facă treaba. Pornim, dar mai întâi completăm o cerere în triplu exemplar”, conchide primarul ales al Sectorului 2, Radu Mihaiu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇