Surse SPOT: Liderii coaliției se reunesc în această după-amiază, dar Cioloş nu va fi prezent

Surse SPOT: Liderii coaliției se reunesc în această după-amiază, dar Cioloş nu va fi prezent

Coaliţia de guvernare are programată azi o şedinţă de lucru, prima după revocarea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, care a produs o ruptură între PNL şi USR PLUS, care acum cere schimbarea premierului Cîţu.

Pe surse am aflat că şedinţa va începe la ora 17:00, pentru a-i da timp lui Dragoş Tudorache (preşedinte executiv USR PLUS) să ajungă la Bucureşti (fiind europarlamentar, era la Bruxelles).

Pe de altă parte, sursele SpotMedia.ro ne-au transmis că Dacian Cioloş nu va merge la întâlnire. În schimb, vor fi prezenţi Dan Barna, Anca Dragu şi ministrul Ciprian Teleman.

ADVERTISING

De dimineaţă, a existat o şedinţă şi la PNL, după care a ieşit Rareş Bogdan la declaraţii şi a anunţat sprijinul partidului pentru premierul Cîţu şi că preşedintele Klaus Iohannis este trist de scandalul din coaliţie.

Context

În urma deciziei de revocare, copreşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS.

Ulterior, voci din USR PLUS au declarat că alianţa ia în calcul să meargă la şedinţa coaliţiei inclusiv cu propunerea ca Florin Cîţu să fie înlocuit de Ludovic Orban la şefia Executivului, aceasta fiind o condiţie pentru ca actuala formulă de guvernare să fie menţinută.

ADVERTISING

Chiar şi după aceste declaraţii, lideri ai PNL au dat asigurări, în ultimele zile, că această coaliţie va merge mai departe.

"Coaliţia merge mai departe, PNL este un partid responsabil (...)", a susţinut Ludovic Orban, sâmbătă.

La rândul său, premierul Florin Cîţu a declarat că aşteaptă ca USR PLUS să desemneze noul ministru al Sănătăţii, având în vedere că portofoliul revine acestei formaţiuni politice.

Coaliţia de guvernare poate merge mai departe, a adăugat acesta.

Bursa zvonurilor

În ceea ce priveşte propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, surse politice au declarat pentru News.ro că ar putea fi vorba despre medicul Radu Lupescu. El este decorat de preşedintele Franţei Emmanuel Macron pentru implicarea în lupta cu pandemia de Covid-19.

ADVERTISING

O altă variantă luată în calcul de PLUS este Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. 

După revocarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii, a fost vehiculat și numele medicului Adrian Wiener (USR) ca posibil înlocuitor, dar în cadrul alianţei postul a fost atribuit PLUS.

Dacă vreţi să aflați mai multe despre revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, vă invităm să citiți pe SptoMedia.ro și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇