Prima reacţie a premierului Ciucă după declaraţiile controversate făcute de Viktor Orban în Ardeal

Prima reacţie a premierului Ciucă după declaraţiile controversate făcute de Viktor Orban în Ardeal

Premierul Nicolae Ciucă a avut, joi, prima reacţie după declaraţiile făcute sâmbătă de premierul Ungariei, Viktor Orban, în România.

Şeful Executivului a arătat că astfel de declaraţii nedorite nu îşi au locul într-o Europă unde 27 de ţări trăiesc în pace şi prosperitate.

Ciucă a precizat că doreşte, din inima Ardealului, să întărească mesajul său pentru toleranţă, pentru înţelepciune, pentru solidaritate, pentru respectarea valorilor europene.

”Românii sunt un popor primitor şi s-a văzut asta în contextul războiului de la graniţă. România este percepută ca o ţară unde trăiesc laolaltă mai multe etnii şi trăiesc foarte bine, trăiesc în linişte şi în pace.

ADVERTISING

Aici, din inima Ardealului, doresc să întăresc mesajul meu pentru toleranţă, pentru înţelepciune, pentru solidaritate, pentru respectarea valorilor europene şi am convingerea că noi toţi, uitându-ne în istorie, putem să înţelegem că ceea ce ne uneşte este mult mai important şi mai benefic decât ceea ce ne dezbină”, a subliniat Ciucă.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat recent "amestecul" dintre rasele europene și cele non-europene, într-un discurs care a atras indignarea partidelor și politicienilor de opoziție și a politicienilor europeni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Noi (maghiarii - n.red.) nu suntem o rasă amestecată… și nu dorim să devenim o rasă amestecată", a declarat Orban, în weekend, la Băile Tușnad. El a adăugat că țările în care europenii se amestecă cu non-europenii "nu mai sunt națiuni".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇