Peter Eckstein-Kovacs e îngrozit de discursul lui Viktor Orban: UDMR trebuie întrebat când se delimitează de aceste excese

Peter Eckstein-Kovacs e îngrozit de discursul lui Viktor Orban: UDMR trebuie întrebat când se delimitează de aceste excese

Declaraţiile făcute de premierul Ungariei, Viktor Orban, la Băile Tuşnad sunt rasiste, a declarat la RFI avocatul Peter Eckstein-Kovacs, fost membru UDMR şi o voce critică la adresa actualei conduceri a formaţiunii maghiare.

Peter Eckstein-Kovacs a spus că rasismul lui Viktor Orban îi dă fiori: „Ceea ce reprezintă o noutate absolută pentru mine cel puţin este chestia rasială, ceea ce îmi produce frisoane şi cred că nu numai mie, cu rase pure şi cu rase impure în Europa (…). E rasism, rasism pur, ceea ce până acum nu a fost exhibat, cel puţin, de premierul Ungariei”, a precizat el.

ADVERTISING

Fostul membru UDMR crede că această formaţiune ar trebui să spună clar dacă se delimitează sau nu de discursul rasist al lui Viktor Orban.

"UDMR-ul s-a cam lipit de FIDESZ şi de partidul de guvernământ din Ungaria şi aici, cum să zic, iarba nu-i mai place, dar tace (…). Partidele politice şi presa trebuie să-i întrebe pe liderii UDMR, până când răspund: vă asimilaţi aceste valori, vă asimilaţi acest rasism?", a spus Eckstein-Kovacs.

"Uitaţi, se vorbeşte de puritatea rasei şi nu a sărit imamul de la Constanţa, dar nici cei de la Constantinopol. Au sărit, în schimb, evreii din Ungaria, adică prim-rabinul Ungariei şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din Ungaria sunt pe undeva panicate, zic: domnule, asta am trăit-o în al Doilea Război Mondial, când vorbeam de rase superioare, de rase inferioare. Adică UDMR-ul trebuie întrebat până când se delimitează de aceste excese vizibile de pe Lună, cum ar zice domnul prim-ministru Orban", a mai spus fostul membru UDMR.

ADVERTISING

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat recent "amestecul" dintre rasele europene și cele non-europene, într-un discurs care a atras indignarea partidelor și politicienilor de opoziție și a politicienilor europeni.

"Noi (maghiarii - n.red.) nu suntem o rasă amestecată… și nu dorim să devenim o rasă amestecată", a declarat Orban, în weekend, la Băile Tușnad. El a adăugat că țările în care europenii se amestecă cu non-europenii "nu mai sunt națiuni".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇