Prima reacție a Gabrielei Firea, după înfrângere: Mă așteptam, dar nu la o diferență atât de mare. De ce crede că a pierdut

Prima reacție a Gabrielei Firea, după înfrângere: Mă așteptam, dar nu la o diferență atât de mare. De ce crede că a pierdut

Gabriela Firea a avut, miercuri, o primă reacție după ce a fost învinsă la alegerile pentru Primăria București, afirmând că se aştepta să piardă, din cauza candidaţilor numeroşi din centru-stânga bazinului politic, dar nu la o diferenţă atât de mare.

Amintim că Nicușor Dan a câștigat un nou mandat la Primăria București, cu un scor mai mult decât dublu faţă de Gabriela Firea.

Ea a precizat că a fost o campanie mult prea scurtă, faţă de nevoia de a aduce aminte ce a realizat ca primar general şi, mai ales, pentru a explica ce voia să rezolve în continuare.

ADVERTISING

O campanie mult prea scurtă, faţă de nevoia de a aduce aminte ce am realizat ca primar general şi, mai ales, pentru a explica ce voiam să rezolv în continuare. (…) Mă aşteptam să pierd, din cauza candidaţilor numeroşi din centru-stânga bazinului politic, dar nu la o diferenţă atât de mare.

Vom analiza cu toţii care au fost cauzele, în afară de campania dură, intensă, fără precedent, dusă împotriva mea de un an de zile (când aveam 10 puncte peste actualul primar general) şi aglomerarea culoarului politic. Vor mai fi examene politice anul acesta şi trebuie să ne pregătim mai bine”, arată Gabriela Firea într-un mesaj postat pe Facebook.

ADVERTISING

Gabriela Firea subliniază că nu îşi reproşează că a acceptat să candideze pe ultima sută de metri, când ceilalţi candidaţi erau în plină pre-campanie.

”Răspunsul meu negativ, la 1 noaptea, după 16 ore de şedinţă, într-un moment de criză pentru partid şi pentru coaliţie ar fi însemnat egoism şi că mă gândesc doar la imaginea mea care ar fi suferit dacă pierdeam. Nu sunt un astfel de om. Am fost şi voi fi un coleg devotat, loial, cu dorinţa de a face bine oamenilor, chiar cu sacrificii personale. Am dovedit-o, în timp, de multe ori”, a anunţat Firea.

ADVERTISING

Ea mai spune că își reproșează că nu a reușit să se întâlnească cu mai mulți bucureșteni, să participe la mai multe și crede că în puținele aparații mass media a vorbit prea tehnic.

Îmi reproşez că nu am reuşit să mă întâlnesc cu mai mulţi bucureşteni, că nu am ajuns în toate cartierele din cele şase sectoare, că nu a fost timp să dezbat problemele Capitalei cu mai multe organizaţii, asociaţii, entităţi civice, că nu am reuşit să particip la mai multe interviuri radio, televizate sau din presa scrisă, în această lună intensă. Este posibil ca în puţinele apariţii în mass media să fi vorbit prea tehnic, prea administrativ, limbajul acesta este rodul muncii şi experienţei dar nu e creator de emoţie şi nu este deloc atractiv”, a mai spus Firea.

Gabriela Firea încheie afirmând că activitatea ei nu se oprește aici.

”Activitatea mea nu se va opri aici. Voi fi neobosită în a promova modernizarea comunităţilor, drepturile femeilor, egalitatea de şanse şi protejarea sănătăţii tuturor. Cu Dumnezeu şi gândul bun înainte!”, spune Firea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇